Διεθνή

Reuters: Το πετρέλαιο κοντά στα 90 δολάρια ενώ ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει τη μείωση της παραγωγής

Reuters: Το πετρέλαιο κοντά στα 90 δολάρια ενώ ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει τη μείωση της παραγωγής

Πηγή Φωτογραφίας: worldoil

Τα κορυφαία μέλη του ΟΠΕΚ+ έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για μείωση της παραγωγής πετρελαίου όταν συναντηθούν στις 5 Οκτωβρίου

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη εν μέσω ασταθών συναλλαγών, αφού προηγουμένως ξεπέρασαν τα 90 δολάρια το βαρέλι,  καθώς οι έμποροι ζύγιζαν τις επιδεινούμενες οικονομικές προοπτικές έναντι των πιθανών περικοπών της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ την επόμενη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχώρησαν κατά 83 σεντς στα 88,49 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο έως και τα 90,12 δολάρια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού για τον Νοέμβριο υποχώρησαν κατά 92 σεντς στα 81,23 δολάρια το βαρέλι.

Τα ηγετικά μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του, γνωστοί ως OPEC+, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για μείωση της παραγωγής πετρελαίου στην επόμενη συνάντησή τους στις 5 Οκτωβρίου, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters, το οποίο πριν λίγες ημέρες ανέφερε ότι η Ρωσία είναι πιθανό να προτείνει στον ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd).

Ο τυφώνας Ίαν παρείχε επίσης υποστήριξη τιμών. Περίπου 157.706 bpd παραγωγής πετρελαίου έκλεισαν στον Κόλπο του Μεξικού από την Τετάρτη, σύμφωνα με το Γραφείο Ασφάλειας και Επιβολής του Περιβάλλοντος.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς του αργού είχαν ανακάμψει τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις από τα χαμηλά εννέα μηνών νωρίτερα την εβδομάδα, ενισχυμένα από την προσωρινή πτώση του δείκτη του δολαρίου και τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε ξανά την Πέμπτη, περιορίζοντας την όρεξη των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων και ενισχύοντας τους φόβους για ύφεση, οδηγώντας και τα δύο συμβόλαια αργού χαμηλότερα νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να αγοράσει όσα μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα χρειάζεται μεταξύ 4ης και 14ς Οκτωβρίου για να σταθεροποιήσει το νόμισμά της, αφού τα δημοσιονομικά σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατέρρευσαν τη στερλίνα.

Η Goldman Sachs μείωσε την πρόβλεψή της για την τιμή του πετρελαίου για το 2023 την Τρίτη, επικαλούμενη προσδοκίες για ασθενέστερη ζήτηση και ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ, αλλά είπε ότι οι απογοητεύσεις της παγκόσμιας προσφοράς ενίσχυσαν τις μακροπρόθεσμες ανοδικές προοπτικές της.

Στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο, τα ταξίδια κατά την ερχόμενη εβδομαδιαία εθνική εορτή πρόκειται να φτάσουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, καθώς οι κανόνες μηδενικού COVID-19 του Πεκίνου κρατούν τους ανθρώπους στο σπίτι, ενώ τα οικονομικά δεινά περιορίζουν τις δαπάνες.

Οι οικονομολόγοι της Citi μείωσαν τις προβλέψεις τους για το ΑΕΠ της Κίνας για το τέταρτο τρίμηνο σε 4,6% ανάπτυξη σε ετήσια βάση από 5% που αναμενόταν προηγουμένως.

«Τα αυστηρά μέτρα μηδενικού COVID-19 και ο αδύναμος τομέας ακινήτων συνεχίζουν να θολώνουν τις προοπτικές ανάπτυξης», έγραψαν οι αναλυτές της Citi .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments