Οδηγός

ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ προγράμματα: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους και μισθό έως 951 ευρώ

ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ προγράμματα: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους και μισθό έως 951 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay/Eurokinissi

Νέο πρόγραμμα στα σκαριά

Για τον Οκτώβριο αναμένεται η προκήρυξη ενός νέου προγράμματος για 10.000 άνεργους που ζουν σε περιοχές όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά ανεργίας. Η δράση θα αναπτυχθεί σε περιοχές που αποτελούν θύλακες υψηλής ανεργίας και ειδικότερα σε Δυτική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο. Οι άνεργοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα λαμβάνουν για διάστημα 18 μηνών μισθό ύψους 951 ευρώ, ο οποίος κατά 80% θα επιδοτείται από τη ΔΥΠΑ.

Ποιοι δικαιούνται επίδομα εργασίας από τον ΟΑΕΔ

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του διοικητή της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) για τις νέες υποχρεώσεις των ανέργων που προκύπτουν από το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο και φέρει την υπογραφή του διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρου Πρωτοψάλτη, ρυθμίζεται το πλαίσιο υποχρεώσεων της ΔΥΠΑ προς τους ανέργους όσο και των ανέργων προς τη ΔΥΠΑ με σκοπό να συνεχίσουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας αλλά και το νέο “μπόνους” από το επίδομα εργασίας ύψους 300 ευρώ.

Ποιοι θα πάρουν το νέο επίδομα

Ειδικότερα, η η Δ.ΥΠ.Α. προσφέρει στους αναζητούντες εργασία, που εγγράφονται στο Ψηφιακό Μητρώο Δ.ΥΠ.Α., τις εξής παροχές και υπηρεσίες:

  • Καταβολή επιδομάτων και χρηματικών ενισχύσεων προς τους ανέργους. Ειδικότερα, καταβάλλει το επίδομα ανεργίας, το ειδικό εποχιακό βοήθημα, το επίδομα μακροχρόνια ανέργου, ενίσχυση στους αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους, την εφάπαξ χρηματική παροχή 300 ευρώ (επίδομα εργασίας) και την παράταση καταβολής του επιδόματος ανεργίας, καθώς και λοιπά επιδόματα, βοηθήματα, ενισχύσεις ή παροχές
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments