Focus

“Με βασάνιζαν με Cher 24 ώρες το 24ωρο: Όσα αποκάλυψε Βρετανός κρατούμενος των Ρώσων

“Με βασάνιζαν με Cher 24 ώρες το 24ωρο: Όσα αποκάλυψε Βρετανός κρατούμενος των Ρώσων

Πηγή Φωτογραφίας: Sky News- Lincolnshire Live- thesun.uk

Ένας Βρετανός που συνελήφθη από τους Ρώσους στην Ουκρανία σήμερα περιγράφει λεπτομερώς τον αξιοσημείωτο πεντάμηνο αγώνα επιβίωσής του - και πώς οι απαγωγείς του είπαν ότι ο θάνατός του θα μπορούσε να είναι είτε «γρήγορος» ή «όμορφος».

Ο 48χρονος διηγήθηκε πως τον υπέβαλλαν σε ηλεκτροσόκ αλλά και πως τον μαχαίρωναν κατ’ εξακολούθηση ενώ παραδέχτηκε πως τον ανάγκαζαν να ακούει ABBA και Cher 24 ώρες το 24ωρο. Για όλο το διάστημα που βρισκόταν αιχμάλωτος ο Pinner άκουγε κατ’ επανάληψη το soundtrack του Mamma Mia ενώ τρεφόταν μόνο μπαγιάτικο ψωμί και βρομικό νερό.

Όταν τον Ιούνιο καταδικάστηκε σε θάνατο αυτός και ο επίσης Βρετανός συγκρατούμενός του Aiden Aslin μεταφέρθηκαν σε νέες φυλακές όπου τα “μουσικά βασανιστήρια” συνεχίστηκαν. “Οι συνθήκες ήταν καλύτερες, αλλά εξακολουθούσαν να παίζουν μουσική. Τότε ήταν το Believe της Cher” τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα The Sun.

“Υπήρχαν σκοτεινές ημέρες. Και έκλαιγα πολύ. Έπρεπε να βρούμε κάτι για το οποίο να ελπίζουμε και έτσι επιβίωσα εγώ”. Ο Pinner ήταν ένας εκ των 10 κρατουμένων που απελευθερώθηκαν μετά τη μεσολάβηση της Σαουδικής Αραβίας.

Πλέον έχει επιστρέψει στην οικογένειά του στην πόλη Potton της Αγγλίας και σημειώνει “Πίστευα πως θα πεθάνω. Ήταν μια επίγεια κόλαση. Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν οι χειρότεροι της ζωής μου. Δεν θέλω να ακούσω ABBA ή να δω φρατζόλα ψωμί ποτέ ξανά”.

Ο συγκρατούμενός του Aslin μίλησε επίσης για τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησής του αποκαλύπτοντας πως τον μαχαίρωναν και τον ξυλοκοπούσαν επανειλημμένα ενώ τον ανάγκαζαν να ακούει σοβιετικά τραγούδια 24 ώρες το 24ωρο όσο βρισκόταν κλειδωμένος σε ένα μικροσκοπικό κελί. “Πίστευα ότι δεν θα έβγαινα ποτέ ζωντανός” παραδέχτηκε.

Ο 28χρονος με καταγωγή από το Νιουάρκ εντάχθηκε στους πεζοναύτες της Ουκρανίας το 2018. Το τάγμα του παραδόθηκε στο ρωσικό στρατό κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Μαριούπολης τον Απρίλιο. Μεταφέρθηκε στο Ντόνετσκ όπου τέθηκε υπό κράτηση.

“Ο αξιωματικός έσκυβε μπροστά μου καπνίζοντας το τσιγάρο του και με ρωτούσε ‘Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;’ Του απαντούσα πως όχι και μου έλεγε στα ρώσικα ‘Ο θάνατός σου’. Μου έδειχνε το μαχαίρι και την πλάτη μου και μου έλεγε ‘Είδες τι σου έκανα;’. Κατάλαβα ότι με είχε μαχαιρώσει. ‘Θες έναν γρήγορο θάνατο ή έναν όμορφο θάνατο;’ μου είπε και εγώ του απάντησα στα ρώσικα ‘Έναν γρήγορο θάνατο’. Χαμογέλασε και μου είπε ‘Όχι. Θα έχεις έναν όμορφο θάνατο” διηγήθηκε ο 28χρονος Aslin.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των πέντε μηνών που βρισκόταν φυλακισμένος ο Βρετανός πεζοναύτης παραδέχεται πως δεν μπορούσε να κλάψει. “Όταν άκουσα πως καταδικάστηκα σε θάνατο ήθελα να κλάψω αλλά δεν μπορούσα. Ήταν πραγματικά ζήτημα επιβίωσης. Η ζωή σου βρίσκεται στα χέρια αυτών των ανθρώπων και κάνεις αυτό που θέλουν ή αλλιώς πρέπει να υποστείς τις συνέπειες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments