Διεθνή

ICAO: Η Ρωσία έχασε την έδρα της στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας

ICAO: Η Ρωσία έχασε την έδρα της στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας

Πηγή Φωτογραφίας: twitter icao

Η Ρωσία, μαζί με την G7, την Κίνα, τη Βραζιλία και την Αυστραλία, κατείχαν θέσεις ως «κράτη με μεγάλη σημασία στις αεροπορικές μεταφορές» στο  συμβούλιο του ICAO

 Η Ρωσία απέτυχε να κερδίσει αρκετές ψήφους για επανεκλογή στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών το Σάββατο, σε μια πίεση των δυτικών δυνάμεων να θέσουν υπόλογη τη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Ρωσία δεν είχε τις απαραίτητες ψήφους για να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο 36 εθνών του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που θα διαρκέσει έως τις 7 Οκτωβρίου στο Μόντρεαλ.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ξεκίνησαν μια διαδικαστική αναθεώρηση το Σάββατο, μετά από αμφισβήτηση της Ρωσίας για πρόσθετη ψηφοφορία. Η πρόεδρος της συνέλευσης και γενική διευθύντρια πολιτικής αεροπορίας της Νότιας Αφρικής, Πόπι Κόζα, χαρακτήρισε τις συνθήκες «πρωτοφανείς».

«Όταν έχουμε ψήφους στις χώρες μας, αν δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα, δεν ζητάμε άλλη ψήφο», είπε ο Γάλλος εκπρόσωπος στη συνέλευση.

Η Ρωσία, μαζί με την G7, την Κίνα, τη Βραζιλία και την Αυστραλία, κατείχαν θέσεις ως «κράτη με μεγάλη σημασία στις αεροπορικές μεταφορές» στο  συμβούλιο του ICAO.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας», είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος. «Το θεωρούμε καθαρά πολιτικό βήμα και δεν έχει καμία σχέση με τη θέση της Ρωσίας στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας».

Η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο χώρο της σε αεροπορικές εταιρείες από 36 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως απάντηση στις κυρώσεις που σχετίζονται με την Ουκρανία που στοχεύουν τον αεροπορικό της τομέα μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Δύση λέει ότι η Ρωσία έχει κατασχέσει παράνομα εκατοντάδες ξένα αεροσκάφη, μια κατηγορία που η Μόσχα αρνείται.

Ο Καναδάς και η Ευρώπη δήλωσαν πριν από την ψηφοφορία ότι θα αντιταχθούν στην επανεκλογή της Ρωσίας στο συμβούλιο.

Η συνέλευση των 193 εθνών του ICAO , που πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια, είναι η πρώτη μετά την πανδημία του COVID-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments