Lifestyle

Met Gala 2023: Αποτίει φόρο τιμής στον άνθρωπο που έγραψε ιστορία στην μόδα Karl Lagerfeld

Met Gala 2023: Αποτίει φόρο τιμής στον άνθρωπο που έγραψε ιστορία στην μόδα Karl Lagerfeld

Πηγή Φωτογραφίας: Artland Magazine

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Η πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, η ημερομηνία κατά την οποία πραγματοποιείται παραδοσιακά το πιο πολυαναμενόμενο fashion γεγονός της χρονιάς με όλη την ελίτ της μόδας να δίνει το «παρών», μπορεί να μοιάζει ακόμα μακριά, ωστόσο, το θέμα του ΜΕΤ Gala για το 2023 μόλις κυκλοφόρησε. Και όπως πολύ πιθανόν να έχετε ήδη ακούσει, ο Karl Lagerfeld θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο.

Ο σπουδαίος designer θα υπαγορεύσει κατά κάποιον τρόπο το dress code της επόμενης χρονιάς

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του WWD, η επερχόμενη έκθεση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κοστουμιών στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης θα είναι αφιερωμένη στον εμβληματικό Γερμανό σχεδιαστή μόδας που έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2019 σε ηλικία 85 ετών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KARL LAGERFELD (@karllagerfeld)

Φαίνεται ότι λίγους μήνες μετά το θάνατο του Lagerfeld, το Μουσείο είχε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για μια αναδρομική του έκθεση που είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο κοινό το 2022, ωστόσο στη συνέχεια η πανδημία σταμάτησε το έργο. Τώρα, όμως, μετά το “After In America: A Lexicon of Fashion” και τη φυσική του κλιμάκωσή του στο “In America: An Anthology of Fashion”, η Anna Wintour, διοργανώτρια και επίτιμη συμπρόεδρος του ΜET Gala μαζί με τον Tom Ford, φέρεται να επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής σε μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της βιομηχανίας που υπήρξαν ποτέ, στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας στην εξαιρετική καριέρα του – από όταν ανέλαβε τη θέση του δημιουργικού διευθυντή της Fendi από το 1965 και της Chanel από το 1983.

Ως σπάνιο ταλέντο, ο designer αγαπούσε τη μόδα, τη φωτογραφία, τα βιβλία, την τέχνη, τον κινηματογράφο και τη μουσική, ενώ η προσωπικότητά του, ελεύθερη, σνομπ, καλλιεργημένη και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη, ήταν κάτι περισσότερο από συνηθισμένη, όπως και η καλλιτεχνική του έμπνευση, που ξεχώριζε γεμάτη ενδιαφέρουσες συνεργασίες και cult ρούχα.

Θα είναι μεγάλη τύχη να δούμε στο κόκκινο χαλί του επερχόμενου MET Gala τις πρώτες δημιουργίες του από το 1963 από την Chloé, τις ακόμα σούπερ cool εμφανίσεις των ’90s στη Chanel ή τα κομψά ρούχα που σχεδίασε για τον Fendi – ίσως τη Rihanna με ένα από τα πολλά νυφικά με την υπογραφή double C δίπλα στον Asap Rocky με ασπρόμαυρο κοστούμι ως φόρο τιμής στον Kaiser Karl και την πιο κλασική του εμφάνιση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments