Πολιτική

Υπουργείο Μετανάστευσης: Η Τουρκία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της

Υπουργείο Μετανάστευσης: Η Τουρκία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/Daily Sabah

Τι απαντούν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης στον Τούρκο πρόεδρο

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου απάντησε στις αιτιάσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το ότι η χώρα μας κρατά απαράδεκτη στάση απέναντι στο μεταναστευτικό “βουλιάζοντας βάρκες και πνίγοντας ανθρώπους” που είχαν ξεκινήσει από τη πρόσφατη Σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.  Σε σημερινή του δήλωση ο κ. Ερντογάν σημείωσε Ο Ερντογάν υποστήριξε χαρακτηριστικά: «βλέπουμε πώς τα ελληνικά πλοία θάβουν αθώους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Έχουμε ακούσει τίποτα από τον κόσμο;».

Μάλιστα υποστήριξε ότι η τούρκικη πλευρά είναι εκείνη που διασώζει τους μετανάστες καθώς ως μουσουλμάνοι, «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του ισλάμ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,σημειώνουν:  «Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της. Ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα. Όμως η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορα της, με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.»

Η ακραία ρητορική εκ μέρους της Άγκυρας συνεχίζεται αμείωτη όλο το τελευταίο διάστημα αλλά και την υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου που βάζει «φωτιά» στην περιοχή. Ο τούρκος πρόεδρος αξιοποίησε την ομιλία του σε εκδήλωση για να επιτεθεί: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Απέναντι σε ποιον; Εναντίον της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού. Για να συμπληρώσει «ό,τι κι αν κάνετε, θα κάνουμε πάντα, ό,τι χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε», ανέφερε.

Η υπογραφή του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ. Η ΕΕ έσπευσε να δηλώσει ότι το «μνημόνιο» παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών και είναι παράνομο, ενώ οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν δικαιούται να κάνει συμφωνίες που να δεσμεύουν τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments