Οδηγός

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ επίδομα: Ποιοι θα λάβουν ενίσχυση 300 ευρώ

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ επίδομα: Ποιοι θα λάβουν ενίσχυση 300 ευρώ
Με 300 ευρώ θα ενισχυθούν άμεσα οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 50 ετών

Με 300 ευρώ θα ενισχυθούν άμεσα οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 50 ετών που θα συναινέσουν να ενταχθούν στο “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης“.

Εγγραφή ανέργου στη ΔΥΠΑ

Η εγγραφή στο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ γίνεται με αίτηση του ανέργου που αναζητά εργασία. Η Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ διασυνδέεται με το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ και με τη διασύνδεση αυτή επιβεβαιώνεται ότι ο κάτοχός της είναι εγγεγραμμένος σ’ αυτό, ή και ότι είναι δικαιούχος επιδομάτων, παροχών και βοηθημάτων από τη ΔΥΠΑ. Μπορεί να παρέχεται υπό μορφή ψηφιακής εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα ή κάρτας που περιέχει επεξεργαστή, ο οποίος επιτρέπει την επιβεβαίωση της ισχύος της, ή με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Στο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης αποτυπώνονται οι επαγγελματικοί στόχοι του αναζητούντος εργασία σε συνάρτηση με τη μέχρι τότε απασχόλησή του και τις αποδοχές του, τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που ήδη κατέχει και αυτές που πρέπει να αποκτήσει, καθώς και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του, τον τόπο διαμονής και δραστηριοποίησής του και τα λοιπά απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή του στην αγορά εργασίας.

Το νέο επίδομα άμεσα και εφάπαξ

Η νέα επιδότηση των 300 ευρώ θα δοθεί εφόσον ο άνεργος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές, ενώ η παροχή αυτή χορηγείται μόνο μία φορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments