Διεθνή

Χάκερς “χτύπησαν” την ιρανική τηλεόραση – “Φλεγόμενος στόχος” ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ [vid]

Χάκερς “χτύπησαν” την ιρανική τηλεόραση – “Φλεγόμενος στόχος” ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ιράν

«Το αίμα των νέων μας έβαψε τα έρια του», έγραφε το μήνυμα στην οθόνη, ενώ τα συνθήματα «θάνατος στον Χαμενεΐ» και «η αστυνομία δολοφονεί τον λαό» αντηχούσαν από τις νέες διαδηλώσεις

Σε μία πρωτοφανή κίνηση για τα ιρανικά δεδομένα, χάκερς που υποστηρίζουν το κύμα διαδηλώσεων στο Ιράν διέκοψαν δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης παρεμβάλλοντας εικόνα του ανώτατου ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ να φλέγεται και να στοχοποιείται, ενώ εμφανίζονται φωτογραφίες  γυναικών που έπεσαν θύματα καταστολής.

«Το αίμα των νέων μας έβαψε τα έρια του», έγραφε το μήνυμα στην οθόνη, ενώ τα συνθήματα «θάνατος στον Χαμενεΐ» και «η αστυνομία δολοφονεί τον λαό» αντηχούσαν από τις νέες διαδηλώσεις.

«Ελάτε μαζί μας και ξεσηκωθείτε», έγραφε το δεύτερο μήνυμα των χάκερς, ενώ την ευθύνη ανέλαβε  η ομάδα Edalat-e Ali (Η Δικαιοσύνη του Αλή).

«Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τα πλήθη σε δεκάδες σημεία στην Τεχεράνη», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, προσθέτοντας ότι οι διαδηλωτές «πυρπόλησαν και κατέστρεψαν δημόσια περιουσία».

Σύμφωνα με  οργάνωση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τουλάχιστον 185 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις.

Ο θυμός έχει φουντώσει από τον θάνατο της 22χρονης Χάμσα Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες αφότου συνελήφθη από την περιβόητη αστυνομία ηθικής για φερόμενη παραβίαση του αυστηρού κώδικα περί χιτζάμπ και ισλαμικής ενδυμασίας.

Το Ιράν κατηγόρησε ξένες δυνάμεις ότι υποκίνησαν τις διαδηλώσεις, καθώς  συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έγιναν ανά τον κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες κυβερνήσεις έχουν επιβάλει νέες κυρώσεις στο Ιράν.

Το IRNA ανέφερε επίσης ότι φοιτητές σε πανεπιστήμια στην Τεχεράνη και στο Μπουσέρ στο νότο της χώρας οργάνωσαν συγκεντρώσεις για να καταδικάσουν “τις ενέργειες των ταραχοποιών”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments