Διεθνή

CNN: Αν ο Πούτιν θεωρήσει “προσωπική προσβολή” την έκρηξη της γέφυρας του Κερτς

CNN: Αν ο Πούτιν θεωρήσει “προσωπική προσβολή” την έκρηξη της γέφυρας του Κερτς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Καθώς οι μάχες πλησιάζουν πιο κοντά στη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει την «ιστορική αποστολή του» σε κίνδυνο. Και αυτό σημαίνει ότι τα συναισθήματα θα μπορούσαν να υπερβαίνουν τη λογική

Το Κρεμλίνο επιθυμεί να δείξει ότι η έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς δεν ήταν τόσο σοβαρή και πως αυτός ο ζωτικής σημασίας συνδετικός κρίκος της Ρωσίας με τη χερσόνησο της Κριμαίας θα επανέλθει σύντομα στην κανονικότητα, σημειώνεται σε ανάλυση του CNN.

Οι  ζημιές μπορούν να αποκατασταθούν, καθώς η Ρωσία έστειλε άμεσα μια ομάδα έκτακτης ανάγκης στο σημείο – αλλά το πλήγμα στο κύρος της Ρωσίας και, κυρίως, στην εικόνα του Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν θα είναι εύκολο να επιδιορθωθεί.

Σύμφωνα με το CNN, αυτή ήταν η δική του γέφυρα, το δικό του σχέδιο, που χτίστηκε με δαπάνες περίπου 4 δισ. δολαρίων από το ρωσικό ταμείο.

Όπως φαίνεται, ο Πούτιν θεωρεί ότι είναι η μοίρα του να θέσει ξανά την Ουκρανία υπό τον έλεγχο της Ρωσίας. Είναι επίσης πιθανό να βλέπει την έκρηξη στη γέφυρα όχι μόνο ως μία επίθεση ενάντια στη Ρωσία, αλλά και ενάντια στον ίδιο. Και γι’ αυτό, μπορεί να προβεί σε μια βίαιη απάντηση.

Ήδη, μια μέρα μετά την επίθεση, οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν πολυκατοικίες πολιτών στην Ουκρανία. Οι σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές του Πούτιν ζητούν περισσότερα χτυπήματα στην υποδομή της Ουκρανίας. Οι δυτικοί ηγέτες προειδοποιούν ότι ένας ολοένα και πιο απογοητευμένος Πούτιν μπορεί να καταφύγει στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι θα μπορούσε να απαντήσει ασύμμετρα, χτυπώντας απροσδόκητους στόχους.

Για χρόνια, ο Πούτιν είχε μια άλλη εμμονή: να τιμωρεί τους προδότες. Έναν μήνα αφότου οι δυνάμεις του επιτέθηκαν στην Ουκρανία, απείλησε ότι θα αντεπιτεθεί εναντίον οποιωνδήποτε Ρώσων αντιτάχθηκαν στον πόλεμο, αποκαλώντας τους «πέμπτη στήλη… εθνικούς προδότες» που καταδιώκουν τη Δύση.

Αυτή την Κυριακή, την επομένη της βομβιστικής επίθεσης στη γέφυρα, την αποκάλεσε «τρομοκρατική επίθεση» της οποίας «συγγραφείς, εκτελεστές και εγκέφαλοι» είναι οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας…και «πολίτες της Ρωσίας από ξένες χώρες».

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο,καταλήγει η ανάλυση: καθώς οι μάχες πλησιάζουν πιο κοντά στη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει την «ιστορική του αποστολή» σε κίνδυνο. Και αυτό σημαίνει ότι τα συναισθήματα θα μπορούσαν να υπερβαίνουν τη λογική. Για την Ουκρανία, για τους Ρώσους που αντιτίθενται στον πόλεμο και για τον κόσμο, αυτή είναι μια επικίνδυνη στιγμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments