Διεθνή

Πολωνία: Νέος συναγερμός – Διαρροή και στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Πολωνία: Νέος συναγερμός – Διαρροή και στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η διαρροή εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης σε έναν από τους μεγαλύτερους αγωγούς στον κόσμο, ο οποίος προμηθεύει με ρωσικό πετρέλαιο σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης

 Η πολωνική εταιρεία PERN εντόπισε διαρροή σε έναν αγωγό στο σύστημα Druzhba που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, δήλωσε την Τετάρτη, γεγονός που θα προσθέσει ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης μετά τη διαρροή στον Nord Stream .

Η ανακάλυψη της διαρροής, την οποία το PERN είπε ότι εντόπισε το βράδυ της Τρίτης, έρχεται καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σοβαρή ενεργειακή κρίση μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, η οποία έχει διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου σε μια συνεχιζόμενη αναταραχή.

Το PERN είπε σε αυτό το σημείο τα αίτια της διαρροής είναι άγνωστα. Εντοπίστηκε σε ένα τμήμα του σωλήνα περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη Plock στην κεντρική Πολωνία.

Ο πετρελαιαγωγός Druzhba, του οποίου το όνομα σημαίνει «φιλία» στα ρωσικά, είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, προμηθεύοντας ρωσικό πετρέλαιο σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Λευκορωσίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Τσεχίας και της Αυστρίας.

Η δεύτερη γραμμή του αγωγού και άλλα στοιχεία της υποδομής του PERN λειτουργούσαν κανονικά, ανέφερε η εταιρία.

«Σε αυτό το σημείο, όλες οι υπηρεσίες PERN (τεχνικές, επιχειρησιακές, εσωτερική πυροσβεστική και περιβαλλοντική προστασία) αναλαμβάνουν δράση σύμφωνα με τους αλγόριθμους που προβλέπονται για τέτοιου είδους καταστάσεις», είπε ο χειριστής.

Εκπρόσωπος της τσεχικής εταιρείας εκμετάλλευσης αγωγών MERO δήλωσε ότι δεν έχει δει καμία αλλαγή στις ροές προς την Τσεχική Δημοκρατία.

Το γερμανικό διυλιστήριο Schwedt, το οποίο προμηθεύει το 90% των καυσίμων του Βερολίνου, το υπουργείο Οικονομίας και η ρυθμιστική αρχή του ομοσπονδιακού δικτύου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα για σχολιασμό.

Η διαρροή στους υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 έχει κατηγορηθεί για δολιοφθορά τόσο από τη Δύση όσο και από τη Ρωσία.

πηγή:reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments