Διεθνή

Ζέστη – κρύο: η ρητορική Πούτιν

Ζέστη – κρύο: η ρητορική Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg/cnn

 Όπως τον έχουμε συνηθίσει στον δυτικό κόσμο από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, ο Β. Πούτιν συνεχίζει να ακολουθεί την τακτική του «ζεστό – κρύο» απέναντι στη Δύση

Η σημερινή ημέρα ήταν αποκαλυπτική των προθέσεων και της ρητορικής του Ρώσου Προέδρου, ο οποίος έχει αποφασίσει να  ακολουθήσει την τακτική του «ζέστη – κρύο» στον μοναχικό δρόμο που ακολουθεί απέναντι στη Δύση.

Όπως τον έχουμε συνηθίσει στον δυτικό κόσμο από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, ο Β. Πούτιν συνεχίζει να ακολουθεί την τακτική του «ζεστό – κρύο» απέναντι στη Δύση.

Ο δικτάτορας του Κρεμλίνου συνεχίζει να φαντασιώνεται ότι συντρίβει τους αντιπάλους της Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος ηγέτης κατηγόρησε την G7 και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «καταστρέφουν» την παγκόσμια αγορά ενέργειας προσπαθώντας να περιορίσουν την τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επαναλάβει τις παραδόσεις στην Ευρώπη μέσω των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream.         «Κάποιοι δυτικοί πολιτικοί στην πραγματικότητα καταστρέφουν την παγκόσμια οικονομία της αγοράς» και «απειλούν την ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων» με αυτό το προτεινόμενο ανώτατο όριο, δήλωσε σε ενεργειακό φόρουμ στη Μόσχα.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι οι σοβαρές διαρροές που επηρέασαν, τον Σεπτέμβριο, τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία, ήταν αποτέλεσμα μιας πράξης «διεθνούς τρομοκρατίας».

  Ωστόσο, επεσήμανε ότι μέρος του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ένας υποθαλάσσιος σωλήνας που δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία λόγω της επίθεσης κατά της Ουκρανίας, εξακολουθεί να λειτουργεί και διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να παραδώσει φυσικό αέριο μέσω αυτού του τμήματος.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να επαναλάβει τις παραδόσεις», δήλωσε, γυρίζοντας το «νερό της ρητορικής» του από το κρύο στο ζεστό«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της ΕΕ, αν το θέλουν, πρέπει απλώς να ανοίξουν τη βρύση », αποφάνθηκε, προσθέτοντας ότι οι άλλοι αγωγοί φυσικού αερίου στο σύστημα Nord Stream θα επισκευαστούν μόνοn εάν είναι εγγυημένη η αξιοποίησή τους.

Ο Πούτιν ανέφερε ακόμη ότι η τρέχουσα κατάσταση οδηγεί ορισμένους Ευρωπαίους πίσω, στην αρχαϊκή εποχή: «Οι απλοί Ευρωπαίοι υποφέρουν. Σε ένα χρόνο, οι λογαριασμοί τους για ρεύμα και φυσικό αέριο υπερτριπλασιάστηκαν. Ο πληθυσμός, όπως και στον Μεσαίωνα, άρχισε να αποθηκεύει ξύλα για θέρμανση αυτόν τον χειμώνα», δήλωσε χλευαστικά, αν και η χλεύη δεν είναι βέβαιον πλέον ποιον αφορά περισσότερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments