Οδηγός

ΟΒΑ 2022: 1.223 θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΟΒΑ 2022: 1.223 θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών των υποψηφίων ΟΒΑ για Στρατό Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό ολοκληρώνεται την 14 Οκτωβρίου 2022.

Κλείνει η προθεσμία για αιτήσεις που αφορούν στην πρόσληψη 1.223 ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις με διάρκεια υπηρεσίας για 3 συν 3 έτη. Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών των υποψηφίων ΟΒΑ για Στρατό Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό ολοκληρώνεται την 14 Οκτωβρίου 2022.

Ο μισθός για τους ΟΒΑ

Οι οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) (μέχρι τριών ετών) λαμβάνουν το Μ.Κ.19 της Γ΄ Κατηγορίας (1.079 €) . Επίσης, στους ΟΒΑ (μέχρι τριών ετών) πέρα από το βασικό μισθό καταβάλλεται το επίδομα, κατά μήνα, της Οικογενειακής παροχής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του ν. 4354/2015 (Α΄176), όπως κάθε φορά ισχύει.

Κατανομή για τις προσλήψεις

Έχουν ήδη δημοσιευθεί τρεις προκηρύξεις για προσλήψεις σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία (3) επιπλέον έτη.

Ειδικότερα, για ανακατάταξη ή επανακατάταξη οι θέσεις κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

  • 755 θέσεις  οπλιτών και εφέδρων στον Στρατό Ξηράς (Όπλα – Σώματα και Ειδικές Δυνάμεις)
  • 233 θέσεις οπλιτών και εφέδρων στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ)
  • 235  θέσεις οπλιτών και εφέδρων στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΝ)

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τους ενδιαφερόμενους οπλίτες ή έφεδρους που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα και ενδιαφέρονται για ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, αναμένεται να τροποποιηθεί και τα υπόλοιπα Σώματα. Όσες αιτήσεις πάντως υποβληθούν μετά από αυτήν την οριστική ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments