Focus

Μπρουκ Σιλντς: «Μετά τα 40 πέρασε η μπογιά μου»

Μπρουκ Σιλντς: «Μετά τα 40 πέρασε η μπογιά μου»

Πηγή Φωτογραφίας: Showbiz Cheat Sheet

Μπρουκ Σιλντς: Μεγάλωσε δίπλα, και κυρίως υπό τη σκέπη, της αλκοολικής και ταυτόχρονα, υπερπροστατευτικής μητέρας

«Ακομπλεξάριστη». Aυτός είναι ο χαρακτηρισμός που θα μπορούσε να συμπυκνώνει σε μία και μόνη λέξη την παρουσία, τη συμπεριφορά και την αύρα της Μπρουκ Σιλντς. Μια αυθεντική σούπερ-σταρ, μια γυναίκα που λατρεύτηκε επί δεκαετίες και από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σαν πρότυπο ομορφιάς, ήρθε στην Αθήνα ειδικά, για το Συνέδριο Power Trip του Marie Claire και καθήλωσε το κοινό.

Με την απλότητα, την ευθύτητα, τον αυτοσαρκασμό και τη συγκλονιστική ιστορία της ζωής της, καθώς βρίσκεται στο φως της δημοσιότητας επί σχεδόν 56 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν μίλησε για τη μητέρα της και την περίπλοκη σχέση που είχε μαζί της, η Μπρουκ Σιλντς φάνηκε σαν να είχε συγκινηθεί. Εκείνη όμως, διασκέδασε το κοινό με την επική ατάκα «δεν κλαίω. Απλώς έχω σκάσει στη ζέστη. Μάλλον είναι και οι εξάψεις της εμμηνόπαυσης». Και, φυσικά, καταχειροκροτήθηκε.

View this post on Instagram

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields)

Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η Μπρουκ Σιλντς μεγάλωσε δίπλα, και κυρίως υπό τη σκέπη, της αλκοολικής και ταυτόχρονα, υπερπροστατευτικής μητέρας της η οποία ασκούσε επίσης, καθήκοντα μάνατζερ για την κόρη της, ήδη από την ηλικία των 11 μηνών.

Tην τρέχουσα περίοδο, εκτός από το να εύχεται «να φύγουν οι κόρες μου από το σπίτι το ταχύτερο δυνατόν» όπως είπε αστειευόμενη, η Μπρουκ Σιλντς εστιάζει στην προώθηση της πλατφόρμας «Beginning is now», η οποία στοχεύει στο να ενθαρρύνει γυναίκες άνω των 40 ετών να συνεχίσουν να αγαπούν τη ζωή και να ανοίξουν νέα κεφάλαια, να αναπτύξουν νέες δραστηριότητες, ενδιαφέροντα κ.λπ.

«Όταν εγώ πέρασα τα 40 έπαθα σοκ» εξομολογήθηκε η Μπρουκ Σιλντς, εξηγώντας ότι «συνειδητοποίησα ξαφνικά πως είχα περάσει στην κατηγορία των γυναικών που, υποτίθεται, πως δεν ”περνά πια η μπογιά τους”, ότι ήμουν κάτι σαν αντικείμενο γεριατρικής φροντίδας. Και είπα ”όχι, δεν είμαι εγώ αυτό”. Κι έτσι δημιούργησα το ”Beginning is now”».

Σε ό,τι αφορά τα καινούργια πράγματα που αναζητά, η Μπρουκ Σιλντς είπε ότι «στην πραγματικότητα, ποτέ δεν έπαψα να εφευρίσκω από την αρχή τον εαυτό μου. Για παράδειγμα, όταν δεν είχα καλές προτάσεις από το σινεμά, στράφηκα στο θέατρο. Κι όταν αυτό έπαψε να με καλύπτει, κάποιες πόρτες άνοιξαν για εμένα στην τηλεόραση. Κι ενδιάμεσα το πανεπιστήμιο- που χωρίς τις σπουδές μου δεν θα είχα αντέξει στον χώρο της σόουμπιζ- η οικογένεια κ.λπ».

Σε σχέση με τη ζωή της ως σταρ, μιας και ήταν κιόλας διάσημη στα 14 της χρόνια, χάρη στην παγκόσμια επιτυχία της ταινίας «Γαλάζια Λίμνη», η Μπρουκ Σιλντς είπε ότι «ποτέ δεν παρασύρθηκα στο να πιστέψω ότι αυτή ήταν η πραγματική ζωή μου. Χόρευα δίπλα στα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ ή έβγαινα με τον Μάικλ Τζάκσον και άλλους, κατόπιν όμως επέστρεφα στο σπίτι μου».

Επίσης, Μπρουκ Σιλντς είπε ότι το πρωί της Τετάρτης, πριν από την εμφάνισή της στο Συνέδριο του Marie Claire ανέβηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ενθουσιάστηκε. Μάλιστα, έστειλε φωτογραφίες στη μεγαλύτερη από τις δύο κόρες της, τη Ρόουαν, η οποία και της απάντησε αμέσως «Μαμά, σε ζηλεύω. Τη λατρεύω την Ελλάδα».

Επιπλέον, το ζήτημα της μητρότητας βρέθηκε στο επίκεντρο της εκ βαθέων συζήτησης που είχε η Μπρουκ Σιλντς με τη διευθύντρια του περιοδικού Marie Claire, Γαλάτεια Λασκαράκη. Και από δύο απόψεις: Πρώτον, διότι η ίδια η Μπρουκ Σιλντς είχε μια εξαιρετικά περίπλοκη σχέση με τη δική της μητέρα -ή αλλιώς, τη «μονογονεϊκή οικογένεια» στην οποίαν μεγάλωσε η ίδια. Δεύτερον, η στιγμή της μητρότητας για τη Μπρουκ αποδείχθηκε απροσδόκητα σκληρή, καθώς βίωσε ένα έντονο σύνδρομο επιλόχειας κατάθλιψης, μια εμπειρία τόσο έντονη, ώστε την οδήγησε στο να γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο, ειδικά για την επιλόχειο κατάθλιψη και με στόχο να βοηθήσει άλλες γυναίκες να την αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments