Ελλάδα

Καιρός – Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 σε 4 περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

Καιρός – Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 σε 4 περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Το μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων νήσων και δυτικής Πελοποννήσου

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία εξαιτίας της νέας κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα της Παρασκευής την χώρα και αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Ήδη εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων νήσων και δυτικής Πελοποννήσου

Στο μήνυμα του 112 αναφέρεται: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο: Περιοχές σε Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνια νησιά & σε δυτική Πελοπόννησο. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις – Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών».

Σημειώνεται πως την Πέμπτη η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές, έντονες χαλαζοπτώσεις αλλά και κεραυνοί, ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το Meteo, το βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από την περιοχή της νότιας Ιταλίας προς τη χώρα μας θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού με φαινόμενα κατά τόπους ισχυρά, πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο.

Το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα Παρασκευή θα είναι κατηγορίας 3, σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Από σήμερα τη νύχτα προς Σάββατο, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Στερεά, την Πελοπόννησο, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Από το απόγευμα του Σαββάτου (15/10) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, στο Κεντρικό και νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή θα παρουσιάσει πρόσκαιρη πτώση στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και το Σάββατο στην Κρήτη, όμως έως την Κυριακή θα επανέλθει στα επίπεδα της Πέμπτης.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, που το πρωί της Παρασκευής δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ, θα ενισχυθούν σταδιακά και από τη νύχτα της 14ης Οκτωβρίου προς τις 15 του μήνα θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments