Διεθνή

Ιράν: Οργή για το βίντεο σεξουαλικής επίθεσης αστυνομικών σε γυναίκα

Ιράν: Οργή για το βίντεο σεξουαλικής επίθεσης αστυνομικών σε γυναίκα

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου dailymail

Παρά τους αποκλεισμούς σε ορισμένα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, οι Ιρανοί εξακολουθούν να καταφέρνουν να μοιράζονται δυνατές εικόνες από τις διαδηλώσεις

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των social media που δείχνει τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιραν να επιτίθενται σεξουαλικά μια διαδηλώτρια ενώ προσπαθούν να τη συλλάβουν.

Παρά τους αποκλεισμούς σε ορισμένα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, οι Ιρανοί εξακολουθούν να καταφέρνουν να μοιράζονται δυνατές εικόνες από τις διαδηλώσεις.

Η χώρα συγκλονίζεται από τις πιο έντονες αναταραχές των τελευταίων δεκαετιών, μετά τον θάνατο τον περασμένο μήνα, της 22χρονης ιρανοκουρδικής καταγωγής Mahsa Amini κατά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθικής.

Στο επίμαχο βίντεο, που καταδικάστηκε ακόμα και από φιλοκυβερνητικούς χρήστες συνέβη στην πλατεία της Τεχεράνης την Τετάρτη. Δείχνει μια ομάδα αξιωματικών με προστατευτικό εξοπλισμό και κράνη να περιτριγυρίζουν μια γυναίκα σε έναν κεντρικό δρόμο.

Ένας από αυτούς την αρπάζει από το λαιμό και την οδηγεί σε ένα πλήθος αστυνομικών, πολλοί από τους οποίους είναι σε μοτοσυκλέτες.

Ενώ η γυναίκα πιέζεται προς ένα από τα ποδήλατα, ένας άλλος αστυνομικός την πλησιάζει από πίσω και βάζει το αριστερό του χέρι στο κάτω μέρος της.

Στη συνέχεια, η γυναίκα σκύβει στο έδαφος καθώς περισσότεροι αστυνομικοί την περικυκλώνουν. Μια γυναικεία φωνή πίσω από την κάμερα ακούγεται να λέει: «Της τραβούν τα μαλλιά».

Οδηγοί σε οχήματα δίπλα στο σημείο που συμβαίνει αρχίζουν να χτυπούν τις κόρνες τους, μια μορφή διαμαρτυρίας σε παρόμοιες καταστάσεις που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα.

Η γυναίκα, η οποία φαίνεται να μη φοράει χιτζάμπ ή μαντίλα, φαίνεται στη συνέχεια να στέκεται όρθια και να απομακρύνεται τρέχοντας.

Σε αυτό το σημείο ακούγεται η ίδια φωνή στο κλιπ να λέει: «Κοίτα τον [τον αξιωματικό της ασφάλειας], γελάει».

Το βίντεο έχει επαληθευτεί από την περσική υπηρεσία του BBC.

Το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομίας της Τεχεράνης είπε ότι το περιστατικό διερευνάται, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν δίνει λεπτομέρειες για το τι συνέβη, αλλά αναφέρει ότι «εχθροί που χρησιμοποιούν ψυχολογικό πόλεμο προσπάθησαν να προκαλέσουν δημόσια ανησυχία και να υποκινήσουν τη βία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments