Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ έχουν αναμετρηθεί 67 φορές με γηπεδούχο την ομάδα του Πειραιά

Ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ έχουν αναμετρηθεί 67 φορές με γηπεδούχο την ομάδα του Πειραιά

Πηγή Φωτογραφίας: Onsports

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα ζευγάρι που είναι... κατακόκκινο με γηπεδούχους τους Πειραιώτες με το ποσοστό νικών να ξεπερνάει το 70%.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντράρονται απόψε (20:00) στο Καραϊσκάκη στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής, με τις δυο ομάδες να «καίγονται» για το τρίποντο. Οι ερυθρόλευκοι και οι ασπρόμαυροι ψάχνουν μια σπουδαία νίκη για να μείνουν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, την ώρα που με γηπεδούχους τους Πειραιώτες τα ματς γίνονται… κατακόκκινα.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και το σάιτ της Superleague, ο Ολυμπιακός δεν έχει απλά το πάνω χέρι με τον Δικέφαλο του βορρά, αλλά είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του ζευγαριού.

Ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ έχουν αναμετρηθεί 67 φορές με γηπεδούχο την ομάδα του Πειραιά και στα 47 από αυτά έχουν επικρατήσει οι Ερυθρόλευκοι. Ο ΠΑΟΚ έφυγε 11 φορές νικητής από την έδρα του Ολυμπιακού, ενώ υπάρχουν ακόμα 9 αναμετρήσεις που τελείωσαν ισόπαλες.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos FC (47🏆) (@olympiacosfc)

Η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση για την A’ Εθνική/Super League με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό διεξάχθηκε στις 4 Απριλίου 1960 και η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 2-1 χάρη στα γκολ των Συμεωνίδη (38’), Χαβανίδη (42’), ενώ για τον Ολυμπιακό είχε σκοράρει ο Κώστας Πολυχρονίου (31’).

Την επόμενη σεζόν αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 και μετά από αυτό ξεκίνησε ένα σερί του Ολυμπιακού με έξι διαδοχικές νίκες, έως το 1967-68 που ήρθε η δεύτερη νίκη του ΠΑΟΚ στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα σερί με 14 διαδοχικές νίκες σε επισκέψεις του ΠΑΟΚ στην έδρα του από τις 12 Νοεμβρίου 1989, έως και τις 23 Φεβρουαρίου 2003

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει στις 11 Ιανουαρίου 2004 και να σπάσει αυτό το σερί, ενώ στις 16 Οκτωβρίου 2005 πήρε τη νίκη με 2-1 στο νέο Στάδιο Καραϊσκάκης και ήταν η πρώτη ομάδα που έφυγε νικήτρια από το ανακαινισμένο γήπεδο.

Η ευρύτερη νίκη του Ολυμπιακού σε εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στις 3 Ιουνίου 1962, με σκορ 6-0 και τον Γιώργο Σιδέρη να σημειώνει τέσσερα γκολ που είναι τα περισσότερα που έχει σκοράρει ένας ποδοσφαιριστής σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σε εκείνη την αναμέτρηση είχε σημειώσει τα άλλα δύο τέρματα ο Στέλιος Ψύχος.

Ο Γιώργος Σιδέρης έχει σημειώσει συνολικά 9 γκολ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Νίκος Αναστόπουλος με 7 γκολ.

Για τον ΠΑΟΚ έχει σημειώσει χατ τρικ ο Παντελής Καφές στις 23 Φεβρουαρίου 2003, στην ήττα του Δικεφάλου με 4-3 στη Ριζούπολη.

Ο Ολυμπιακός έχει επικρατήσει με 1-0 12 φορές, σκορ που είναι και το δημοφιλέστερο σε αυτή τη σειρά των αναμετρήσεων. Ακολουθεί το 2-0 με 11 εμφανίσεις, ενώ 7 έχει το 2-1. Οι περισσότερες νίκες του ΠΑΟΚ είναι με 1-0, σκορ που έχει εμφανιστεί 6 φορές.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:

67 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 47 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ 11 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ ΓΚΟΛ: 120-50

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments