Διεθνή

Le Figaro: 92 γυμνοί πρόσφυγες στον Έβρο από την Τουρκία

Le Figaro: 92 γυμνοί πρόσφυγες στον Έβρο από την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μακροσκελές άρθρο φιλοξενεί η γαλλική εφημερίδα Le Figaro για το σκανδαλώδες θέμα των 92 προσφύγων από το Αφγανιστάν και τη Συρία

Μακροσκελές άρθρο φιλοξενεί η γαλλική εφημερίδα Le Figaro για το σκανδαλώδες θέμα των 92 προσφύγων από το Αφγανιστάν και τη Συρία, οι οποίοι οδηγήθηκαν στα ελληνοτουρκικά από άνδρες της Συνοριοφυλακής της Τουρκίας.

Ενενήντα δύο πρόσφυγες βρέθηκαν γυμνοί αφού αναγκάστηκαν, σύμφωνα με την Αθήνα, να περάσουν τον ποταμό Έβρο που χωρίζει την Τουρκία από την Ελλάδα, « μια απάνθρωπη εικόνα », σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη την Κυριακή. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία επιτήρησης συνόρων Frontex επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο « τη διάσωση 92 μεταναστών την Παρασκευή » με τη βοήθεια των ελληνικών αρχών, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου, Πωλίνα Μπακούλα.

Οι πράκτορες (Frontex) ανέφεραν ότι οι μετανάστες είχαν βρεθεί γυμνοί και μερικοί από αυτούς είχαν ορατά τραύματα “, πρόσθεσε από τη Βαρσοβία, τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης, ενώ η Αθήνα διαβεβαιώνει ότι η Άγκυρα ανάγκασε αυτούς τους ανθρώπους να γδυθούν πριν τους απελάσουν στην ελληνική πλευρά. το σύνορο.

Ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατηγόρησε την Τουρκία ότι «οργανοποιεί την παράνομη μετανάστευση », αλλά η Άγκυρα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην κακή και εξευτελιστική μεταχείριση που επιβλήθηκε σε αυτούς τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τη « χειραγώγηση και την ανεντιμότητα », σύμφωνα με tweet στα αγγλικά του Τούρκου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Ισμαήλ Κατακλή.

«Ντροπή για τον πολιτισμό»

Τα περισσότερα από αυτά, Σύροι και Αφγανοί, « περιέγραψαν σε πράκτορες της Frontex ότι τρία οχήματα του τουρκικού στρατού τους μετέφεραν στον Έβρο », διαβεβαίωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην αλυσίδα της ιδιωτικής τηλεόρασης Skai. Ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράχη χαρακτήρισε το Σάββατο το περιστατικό « ντροπή για τον πολιτισμό ».

Η Αθήνα ξεχωρίζει τακτικά από ΜΚΟ και διάφορες δημοσιογραφικές έρευνες για παράνομες και βίαιες απωθήσεις που πραγματοποιούνται στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά της με την Τουρκία. Αλλά πάντα αρνείται ότι καταφεύγει σε αυτή την πρακτική, η οποία είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο. Στα τέλη Σεπτεμβρίου στην πλατφόρμα των Ηνωμένων Εθνών, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι μετέτρεψε το Αιγαίο σε «νεκροταφείο» με τις «καταπιεστικές της πολιτικές».

Αντιδρώντας στο περιστατικό της Κυριακής, η ΜΚΟ Mare Liberum έκρινε ότι « στην περιοχή του Έβρου τα εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι συστηματικά και διαπράττονται σε καθημερινή κλίμακα από την Τουρκία και την Ελλάδα ». « Όταν αυτά τα εγκλήματα συζητούνται δημόσια από μέλη των κυβερνήσεων, χρησιμεύει μόνο για να τροφοδοτήσει τη σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας », συνεχίζει η ΜΚΟ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments