Διεθνή

Deutsche Welle: Ερντογάν εναντίον ΛΟΑΤΚΙ

Deutsche Welle: Ερντογάν εναντίον ΛΟΑΤΚΙ

Πηγή Φωτογραφίας: hurriyetdailynews

Ο πρόεδρος Ερντογάν όχι μόνο έχει διαφορετική άποψη, αλλά δήλωσε πρόσφατα ότι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ «εκφυλίζει τις οικογενειακές αξίες» και για αυτό πρέπει να περιοριστεί η επιρροή της

Η θέση της μάλλον επιβαρύνεται και από την προθυμία της να συμπαρασταθεί ανοιχτά στους ομοφυλόφιλους άνδρες, στις λεσβίες, σε όλα τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στη σημερινή Τουρκία.

Ο πρόεδρος Ερντογάν όχι μόνο έχει διαφορετική άποψη, αλλά δήλωσε πρόσφατα ότι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ «εκφυλίζει τις οικογενειακές αξίες» και για αυτό πρέπει να περιοριστεί η επιρροή της.

Αλληλέγγυα με τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ είχε δηλώσει πρόσφατα και η τραγουδίστρια της ποπ Αλέινα Τίλκι, μετά από κινητοποίηση στην Κωνσταντινούπολη, στη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τους «κινδύνους» που προκαλούν οι ομοφυλόφιλοι στα παιδιά και στην κοινωνία γενικότερα.

Μέσω Twitter η 22χρονη καλλιτέχνις επέκρινε τις ομοφοβικές αντιδράσεις. Λίγο αργότερα είδε μία συναυλία της να ακυρώνεται με την αιτιολογία ότι τα όσα έλεγε «δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας» και «προκαλούν τα αισθήματα» μεγάλου μέρους του τουρκικού λαού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments