Διεθνή

Η Ρωσία καταστρέφει αποθήκες φυσικού αερίου

Η Ρωσία καταστρέφει αποθήκες φυσικού αερίου

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου reuters

Συνολικά 40 επιθέσεις με πυραύλους και 16 drones καμικάζι Shahed – 136 εξαπέλυσαν, χθες μόνο, οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία

Ενάμισι εκατομμύριο Ουκρανοί έχουν μείνει στο σκοτάδι από τις ρωσικές επιθέσεις σε ηλεκτρικά συστήματα καθώς η «βροχή» ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών συνεχίζεται.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, παρενέβη και απηύθυνε νέα έκκληση στους πολίτες, ζητώντας τους να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνολικά 40 επιθέσεις με πυραύλους και 16 drones καμικάζι Shahed – 136 εξαπέλυσαν, χθες μόνο, οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, η ουκρανική αντεπίθεση κατά της Χερσώνας συνεχίζεται.

Στο βάθος, εξακολουθεί η αντιπαλότητα ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και στη Ρωσία, και, μαζί με αυτή, και ο κίνδυνος κλιμάκωσης: Η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, μια από τις επίλεκτες μεραρχίες αεροπορικής επίθεσης του Αμερικανικού Στρατού, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, στη Ρουμανία.

Νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι έπληξε επτά ουκρανικές αποθήκες καυσίμων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, «μια αποθήκη καυσίμων με πάνω από 100.000 τόνους αεροπορικά καύσιμα για την ουκρανική αεροπορία καταστράφηκε κοντά στο χωριό Σμίλα στην περιοχή Τσερκάσι».

Η Σμίλα είναι πόλη που βρίσκεται στην οροσειρά του ποταμού Δνείπερου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments