Διεθνή

Ζελένσκι: Μαζικά ρωσικά πλήγματα στο ενεργειακό δίκτυο – Έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης

Ζελένσκι: Μαζικά ρωσικά πλήγματα στο ενεργειακό δίκτυο – Έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης

Πηγή Φωτογραφίας: Polskie Radio

Η Ρωσία έχει εξαπολύσεις ευρείας κλίμακας επιθέσει σε υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απήθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος.

Στο χθεσινοβραδυνό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μέσω του καναλιού στο telegram, σημείωσε πως η σταθερότητα της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας ολόκληρου του κράτους μας εξαρτάται από κάθε πόλη και περιοχή της Ουκρανίας, ζητώντας να περιοριστεί η χρήση συσκευών που καταναλώνουν πολύ ρεύμα.Παράλληλα κάλεσε τους Ουκρανούς να ακολουθούν τις ειδοποιήσεις των τοπικών αρχών και των εταιρειών ηλεκτρισμού σχετικά με το πότε και πού μπορεί να υπάρχουν διακοπές ρεύματος.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι σημείωσε πως η Ρωσία έχει εξαπολύσει πλήγματα επί των ουκρανικών υποδομών σε πολύ ευρεία κλίμακα και πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη πολύ καλές του επιδόσεις στην κατάρριψη των ρωσικών πυραύλων και drones με την βοήθεια των συμμάχων της Ουκρανίας.

«Η γεωγραφική κλίμακα αυτών των τελευταίων μαζικών πληγμάτων είναι πολύ ευρεία», δήλωσε νωρίτερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της νότιας Ουκρανίας.

«Φυσικά δεν έχουμε τις τεχνικές δυνατότητες να καταρρίπτουμε το 100% των ρωσικών πυραύλων και drones. Είμαι βέβαιος ότι, σταδιακά, θα το καταφέρουμε, με την βοήθεια των συμμάχων μας. Ήδη τώρα, καταρρίπτουμε την πλειονότητα των πυραύλων cruise, την πλειονότητα των drones».

Nωρίτερα ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ με ανάρτησή του είχε ζητήσει από τη Γερμανία να τους προμηθεύσει πυρομαχικά για συγκεκριμένο οπλικό σύστημα. Παράλληλα προειδοποίησε ότι αν οι πόλεις στην Ουκρανία μείνουν χωρίς ηλεκτρισμό εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών τότε η Ευρώπη θα κατακλειστεί από ένα νέο «προσφυγικό τσουνάμι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments