Ελλάδα

Απεργία στα πλοία [25/10]: Αλλαγές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Απεργία στα πλοία [25/10]: Αλλαγές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Με ανακοινώσεις τους οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έκαναν η κάθε μία γνωστό το τροποποιημένο πρόγραμμα τους, που επηρεάζει και την επόμενη ημέρα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου

Αλλαγές και τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, έφερε η ανακοίνωση της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων για την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Με ανακοινώσεις τους οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έκαναν η κάθε μία γνωστό το τροποποιημένο πρόγραμμα τους, που επηρεάζει και την επόμενη ημέρα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Οι επιβάτες που σκόπευαν να ταξιδέψουν πρέπει να επικοινωνήσουν είτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, είτε με τις ναυτιλιακές εταιρίες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα των δρομολογίων.

Η απεργία ξεκινάει από 00:01 έως 24:00, ενώ στις  05:30 το πρωί, θα γίνει προσυγκέντρωση στον Ηλεκτρικό (πλοία BLUE STAR), με βασικά αιτήματα ανανέωση και βελτίωση των ΣΣΕ και μα μην περάσει η αναθεώρηση ΚΙΝΔ.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία αναφέρουν πως: «Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία την Τρίτη 25 Οκτώβρη, όπως και τα σωματεία ΠΕΝΕΝ (Ναύτες), ΠΕΑΘΕΝ (Θαλαμηπόλοι), απαιτώντας την απόσυρση της αναθεώρησης – έκτρωμα του ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές των εξελίξεων και στον πόλεμο, που μας κήρυξαν εφοπλιστές – κυβέρνηση της ΝΔ, για να μας καταργήσουν τις ΣΣΕ με την αναθεώρηση του ΚΙΝΔ, να δημιουργήσουν συνθήκες γαλέρας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Δίνουμε μια πρώτη απάντηση στην επιθετικότητα των εφοπλιστών – κυβέρνησης, που καθορίζουν στην τροποποίηση του ΚΙΝΔ και στο άρθρο 162, ότι: «Η Σύμβαση ναυτολόγησης, οι όροι εργασίας και τα δικαιώματα του ναυτικού, ρυθμίζονται από τη Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασία (ΔΣΝΕ) MLC 2006»!!!

Η ψήφιση αυτού του άρθρου και σε περίπτωση μη ανανέωσης των ΣΣΕ, σημαίνει την εφαρμογή διεθνών συμβάσεων ITF, IBF, κά, που καθορίζουν τα ελάχιστα, με μισθούς πείνας, με υποχρεωτική 48ωρη εργασία την εβδομάδα, περικοπές σε επιδόματα, άδειες, ασφαλιστικές εισφορές.

Έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να διεκδικήσουμε νέα, γιατί δεν ανεχόμαστε να μας κλέβουν δεδουλευμένα, δεν ανεχόμαστε σε λίγες μέρες πολλοί συνάδελφοι μας με το ν.4150/2013 να πεταχτούν στην ανεργία, με τραγικές συνέπειες για αυτούς και τις οικογένειες τους. Βάζουμε τώρα μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Χαιρετίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου ΠΕΠΡΝ (Ρυμουλκά), που πραγματοποιεί 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 25 Οκτώβρη, όπως αντίστοιχα την ίδια μέρα του συνδικάτου Μετάλλου, του σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, των λιμενεργατών (ΕΝΕΔΕΠ) της COSCO.

Την Τρίτη 25 Οκτώβρη, ΌΛΟΙ στους καταπέλτες των πλοίων, κάβος να μην λύσει, προπέλα να μην γυρίσει. Η επιτυχία της απεργίας σταθμός για την Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη».

Στην απεργία συμμετέχoυν με αποφάσεις τους, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και ηΠανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments