Οδηγός

ΕΡΓΑΝΗ: Μέχρι 31 Οκτωβρίου η υποβολή του εντύπου Ε4

ΕΡΓΑΝΗ: Μέχρι 31 Οκτωβρίου η υποβολή του εντύπου Ε4

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (Ετήσιος/Ετήσιος Συμπληρωματικός Πίνακας Προσωπικού) στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για το τρέχον έτος λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (Ετήσιος/Ετήσιος Συμπληρωματικός Πίνακας Προσωπικού) στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για το τρέχον έτος λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου. Καλούνται οι επιχειρήσεις να εκπληρώσουν έγκαιρα την σχετική υποχρέωση.

Ετήσιος πίνακας προσωπικού (Εργάνη-Ε4)

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν το έντυπο Ε4 της Εργάνης με τον ετήσιο πίνακα προσωπικού, όπου δηλώνουν όλους τους εργαζόμενους που απασχολούν την ώρα της υποβολής, μόνιμους και εποχικούς.

  • είτε τους κωδικούς τους πρόσβασης στο Taxisnet
  • είτε τους κωδικούς της Εργάνης

Ποιοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν το έντυπο Ε4

Κάθε εργοδότης υποχρεούται όπως μια φορά το χρόνο να καταθέτει, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, στην αρμόδια υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε.-Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης, εις διπλούν, πίνακα με την επωνυμία, το είδος, τον τόπο λειτουργίας και το Α.Φ.Μ. της επιχείρησης ο οποίος θα περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία ενός εκάστου των απασχολούμενων σε αυτή μισθωτών.

  • Α. Το ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο πατέρα και μητέρας, ηλικία και οικογενειακή κατάσταση (τέκνα).
  • Β. Την ειδικότητα, ημερομηνία πρόσληψης και την τυχόν προϋπηρεσία στην ειδικότητα.
  • Γ. Τον αριθμό κάρτας πρόσληψης (Ο.Α.Ε.Δ.), τον αριθμό μητρώου του Ι.Κ.Α., τον αριθμό βιβλιαρίου ανηλίκων (επί απασχολήσεων ανηλίκων) και τον αριθμό αδείας εργασίας αλλοδαπού (επί απασχολήσεως αλλοδαπού).
  • Δ. Τα στοιχεία του τεχνικού ασφάλειας και του γιατρού εργασίας, καθώς και το ωράριο απασχόλησης τους στην επιχείρηση.
  • Ε. Τη διάρκεια εργασίας (ώρες έναρξης και λήξης ημερήσιας εργασίας), το διάλειμμα και τις διακοπές εργασίας.
  • ΣΤ. Τις πάσης φύσεως καταβαλλόμενες αποδοχές,

Κάθε εργοδότης υποχρεούται να καταθέτει μια φορά τον χρόνο πίνακα προσωπικού καταγράφοντας το σύνολο του προσωπικού, με τα πλήρη στοιχεία εκάστου που απασχολεί με σχέση εξαρτημένης εργασίας στην επιχείρηση του κατά την ώρα υποβολής. (είτε αορίστου είτε ορισμένου χρόνου, κατά τον χρόνο υποβολής του πίνακα και εντός της νόμιμης προθεσμίας).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments