Πολιτική

Οικονόμου: Η κυβέρνηση θα στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο χρειαστεί

Οικονόμου: Η κυβέρνηση θα στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο χρειαστεί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο κ. Οικονόμου , ανέφερε ως σημαντικό το γεγονός ότι μόλις διαφάνηκε η πρόθεση της ΕΕ να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, η τιμή του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές έχει σημειώσει σημαντική υποχώρηση

«Η κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνήλθε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία για το πακέτο των κοινών παρεμβάσεων με στόχο τη μείωση των τιμών ενέργειας συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας (24/10).

«Η ευθύνη περνάει τώρα στο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας που συνέρχεται αύριο προκειμένου οι υπουργοί να εξειδικεύσουν τις σχετικές προτάσεις ώστε να πάρουν τον υποχρεωτικό χαρακτήρα που απαιτείται προκειμένου οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη».

Ο κ. Οικονόμου , ανέφερε ως σημαντικό το γεγονός ότι μόλις διαφάνηκε η πρόθεση της ΕΕ να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, η τιμή του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές έχει σημειώσει σημαντική υποχώρηση. «Είναι προφανές ότι λειτούργησε ακόμη και η απειλή χρήσης του πλαφόν για την τιμή του φυσικού αερίου», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι πρόκειται για αποτέλεσμα μιας μακρά προσπάθειας στην οποία πρωταγωνίστησε η ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια υποστηρίχθηκε από σειρά ευρωπαϊκών χωρών που σταδιακά αυξάνονταν καθώς «το δίκαιο των θέσεών μας ήταν αυταπόδεικτο».

Ανέφερε αναλυτικά ότι για πρώτη φορά η πρόταση κατατέθηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 9 Μαρτίου, και ακολούθησαν και άλλες παρεμβάσεις. Η πρόταση ενισχύθηκε σημαντικά όταν ύστερα από πρωτοβουλία της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Βελγίου αλλά και της Πολωνίας, 15 χώρες μέλη ζήτησαν από την Κομισιόν να υποβάλει πρόταση στο έκτακτο Συμβούλιο Ενέργειας που να υιοθετεί ουσιαστικά την ελληνική πρόταση.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε στη συνέχεια ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση. «Θα εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργείται αλλά δεν θα το παραβιάζουμε», τόνισε.

Περνώντας σε ένα άλλο ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει με τις πολιτικές της ότι το σύστημα της δημόσιας υγείας είναι προϋπόθεση της κοινωνικής ευημερίας. «Η υγεία του λαού για την κυβέρνησή μας είναι προτεραιότητα», επεσήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments