Διεθνή

Γιατί η Ρωσία αυστηροποιεί τις διώξεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας;

Γιατί η Ρωσία αυστηροποιεί τις διώξεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας;

Πηγή Φωτογραφίας: stonewall/tass

Μάλιστα, οι απαγορεύσεις αυτές αφορούν «τα ΜΜΕ, το Διαδίκτυο, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο» ή ακόμα και τη διαφήμιση - Επίσης, το κείμενο απαγορεύει «πληροφορίες που ενδέχεται να προκαλέσουν την επιθυμία αλλαγής φύλου στα παιδιά»

Η Ρωσία του Πούτιν δεν διατηρούσε ποτέ τις καλύτερες των σχέσεων με την ΛΟΑΤΚΙ  κοινότητα. Γυναίκες και άνδρες, που ανέπτυσσαν μια αποκλίνουσα σε σχέση με τον κυρίαρχο μέσον όρο συμπεριφορά, αντιμετωπίζονταν αρχικά με καχυποψία, αλλά, εδώ και αρκετά χρόνια, με απροκάλυπτη εχθρότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, αυστηροποιούνται περαιτέρω οι διώξεις εναντίον μελών της λεγόμενης «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

Ο παλαιότερος νόμος του 2013 τιμωρεί ήδη την «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα» μεταξύ ανηλίκων. Αυτή την φορά,  ενισχύεται από την απαγόρευση της «άρνησης των οικογενειακών αξιών» και την «προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών προσανατολισμών» και μεταξύ των ενηλίκων.

Μάλιστα, οι απαγορεύσεις αυτές αφορούν «τα ΜΜΕ, το Διαδίκτυο, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο» ή ακόμα και τη διαφήμιση.

Επίσης, το κείμενο απαγορεύει «πληροφορίες που ενδέχεται να προκαλέσουν την επιθυμία αλλαγής φύλου στα παιδιά».

Ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας υπερασπίστηκε το νομοθέτημα, λέγοντας ότι «πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και τη Ρωσία από την υποβάθμιση και την εξαφάνιση, από το σκοτάδι που εξαπλώνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα ευρωπαϊκά κράτη».

Πρόκειται για αδικήματα, τα οποία πρέπει να τιμωρούνται με βαριά πρόστιμα και οι αλλοδαποί που παραβιάζουν αυτόν τον νόμο είναι πιθανόν ακόμη και να απελαύνονται.

Η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου της «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» έχει τις καταβολές της βαθιά ριζωμένες στη ρωσική κοινωνία και τον ρωσικό πολιτισμό,  ο οποίος είναι διαποτισμένος από την διδασκαλία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης.

Εξάλλου, τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας δεν κουράζονται να διδάσκουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι μία μορφή διαστροφής. Το ίδιο διδάσκεται και από την ημέτερη Εκκλησία, η οποία εκλαμβάνει, επίσης, την ομοφυλόφιλη ερωτική πράξη ως μία πράξη διαστροφής των δύο φύλων. Άλλωστε, μόνο δύο φύλα αναγνωρίζονται από την ορθόδοξη Εκκλησία τόσο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όσο και της Ελλάδας.

Ωστόσο, η Ρωσία είναι εχθρικά διακείμενη προς τα άτομα με τη συγκεκριμένη σεξουαλική ζωή, γιατί, αφενός, δεν έχει βιώσει ποτέ τον δυτικό Διαφωτισμό, που είναι βαθιά φιλελεύθερος και άρα επιτρέπει τον εν λόγω σεξουαλικό βίο, και , αφετέρου, γιατί ο πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας ήρθε να αναζωπυρώσει παλαιές ιδεολογικές και πολιτισμικές αποκλίσεις και διαφορές. Η πάλη μεταφέρεται και στο πεδίο των ιδεών και, συνολικότερα, του πολιτισμού.

Αν η πολεμική σύγκρουση εξακολουθήσει, είναι εξαιρετικά πιθανόν να δούμε και άλλα παρόμοια περιστατικά πολιτισμικής αντιπαράθεσης Δύσης και Ρωσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments