Πολιτική

Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες

Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο «κλείδωσαν» με κάθε επισημότητα οι ημερομηνίες των περιφερειακών - αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023.

Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο «κλείδωσαν» με κάθε επισημότητα οι ημερομηνίες των περιφερειακών – αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023. Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες και επίσημα στο υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 πρόκειται να διεξαχθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα αλλά και όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για αλλαγή της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχε παραπέμψει στο σχετικό νόμο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία».

Τι είχε απαντήσει ο Βορίδης για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών

Απάντηση στο ερώτημα που διατύπωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας τα εξής:

“Σχετικά με τις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η απάντηση είναι απλή: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία”.

Η ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Διαβάζω σε εφημερίδες ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να μεταθέσει τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών», ζητώντας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να απαντήσουν πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. «Πρέπει να μας πει η κυβέρνηση πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, αν σκέφτεται μετάθεση ή θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments