Πολιτική

Δηλώσεις Μητσοτάκη – Σολτς: Δείτε live την κοινή συνέντευξη

Δηλώσεις Μητσοτάκη – Σολτς: Δείτε live την κοινή συνέντευξη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γερμανού καγκελάριου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, στην Ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση, αλλά και στις προκλήσεις της Τουρκίας, αναφέρθηκαν στις κοινές τους δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Όλαφ Σολτς, έκανε λόγο για «εξαιρετικές οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχολιάζει την αύξηση των Γερμανικών επενδύσεων στη χώρα μας.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, την απόλυτη ικανοποίηση του για την «πολύ καθαρή απάντηση» που έδωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σχετικά με τους ανιστόρητους τουρκικούς ισχυρισμούς για τα ελληνικά νησιά, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου , ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε συγκεκριμένα: «Δεν υπάρχει περίπτωση μέλη της Συμμαχίας να αμφισβητούν ευθέως κυριαρχίες άλλων μελών».Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε τις κοινές δηλώσεις τους

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, θα ακολουθήσει γεύμα των δύο ηγετών. Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός ξενάγησε τον Γερμανό καγκελάριο στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Σοφία Χύτου
Σοφία Χύτου

Διαπιστευμένη πολιτική συντάκτρια με εμπειρία σε ΜΜΕ, τηλεόραση,ραδιόφωνο, εφημερίδα και digital μέσα. Εξειδίκευση σε πολιτική ανάλυση και συντονισμό πολιτικού ρεπορτάζ. Σπουδές στη Κοινωνική Διοίκηση ΔΠΘ και στη Δημοσιογραφία, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην επικοινωνία.