Διεθνή

Έλον Μασκ: “Το πουλί ελευθερώνεται” και απολύει

Έλον Μασκ: “Το πουλί ελευθερώνεται” και απολύει

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

«Το πουλί ελευθερώθηκε», έγραψε στο Twitter, ο νέος ιδιοκτήτης του, ο οποίος απέλυσε ήδη τρία στελέχη

 Ο Έλον Μασκ έγινε ιδιοκτήτης της Twitter Inc την Πέμπτη, απολύοντας κορυφαία στελέχη και παρέχοντας λίγη σαφήνεια για το πώς θα επιτύχει τις υψηλές φιλοδοξίες που έχει περιγράψει για την επιδραστική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το πουλί ελευθερώθηκε», έγραψε στο Twitter, αναφερόμενος στο λογότυπο του πουλιού του Twitter σε ένα προφανές νεύμα στην επιθυμία του να δει η εταιρεία να έχει λιγότερα όρια στο περιεχόμενο που μπορεί να αναρτηθεί.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc και αυτοαποκαλούμενος απολυτάρχης της ελευθερίας του λόγου, δήλωσε, ωστόσο, ότι θέλει να εμποδίσει την πλατφόρμα να γίνει θάλαμος ηχούς για μίσος και διχασμό.

Άλλοι στόχοι περιλαμβάνουν τη θέληση να «νικήσουμε» τα spam bots στο Twitter και να κάνουν τους αλγόριθμους που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται το περιεχόμενο στους χρήστες του δημοσίως διαθέσιμους.

Ωστόσο, ο Μασκ δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα τα πετύχει όλα αυτά και ποιος θα διευθύνει την εταιρεία. Έχει πει ότι σχεδιάζει να περικόψει θέσεις εργασίας, αφήνοντας τους 7.500 υπαλλήλους του Twitter να ανησυχούν για το μέλλον τους. Είπε επίσης την Πέμπτη ότι δεν αγόρασε το Twitter για να βγάλει περισσότερα χρήματα αλλά «για να προσπαθήσει να βοηθήσει την ανθρωπότητα, την οποία αγαπά».

Ο Μασκ απέλυσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter Parag Agrawal, τον Οικονομικό Διευθυντή Ned Segal και τον επικεφαλής νομικών υποθέσεων και πολιτικής Vijaya Gadde, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Τους είχε κατηγορήσει ότι παραπλάνησαν τον ίδιο και τους επενδυτές του Twitter σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης την εταιρεία πυραύλων SpaceX, σχεδιάζει να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς και επίσης σχεδιάζει να καταργήσει τις μόνιμες απαγορεύσεις στους χρήστες, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments