Διεθνή

Galeazzo Bignami: Ο νέος υφυπουργός της Μελόνι με το ναζιστικό περιβραχιόνιο

Galeazzo Bignami: Ο νέος υφυπουργός της Μελόνι με το ναζιστικό περιβραχιόνιο

Πηγή Φωτογραφίας: adnkronos

Η Μελόνι δεν σχολίασε τη φωτογραφία, αλλά καταδίκασε επανειλημμένα τους περιβόητους ρατσιστικούς, αντιεβραϊκούς νόμους που θεσπίστηκαν από τον δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι το 1938

Ο Γκαλεάτσο Μπινιάμι, βουλευτής του δεξιού κόμματος Αδέρφια της Ιταλίας, ο οποίος προκάλεσε την οργή το 2016 μετά τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας του να φοράει ναζιστική σβάστικα στο αριστερό του χέρι, διορίστηκε τη Δευτέρα, υφυπουργός υποδομών.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, η οποία ανακοίνωσε προσωπικά τον διορισμό του Μπινιάμι σε συνέντευξη Τύπου, ηγείται του κόμματος των Αδερφών της Ιταλίας με ρίζες στο μεταφασιστικό Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα (MSI).

Ο 4χρονος Μπινιάμι, 47 ετών, εξελέγη τον περασμένο μήνα για δεύτερη θητεία στο κοινοβούλιο. Υπήρξε εδώ και καιρό μέλος της ιταλικής σκληρής δεξιάς, αλλά έχει περάσει μέρος της πολιτικής του καριέρας στην πιο μετριοπαθή Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σε δήλωσή του τη Δευτέρα είπε ότι αισθάνεται «βαθιά ντροπή» για τις φωτογραφίες και καταδίκασε κατηγορηματικά «κάθε μορφή ολοκληρωτισμού», αποκαλώντας τον ναζισμό και κάθε κίνημα που συνδέεται με αυτόν «το απόλυτο κακό».

Η Μελόνι δεν σχολίασε τη φωτογραφία του 2016, αλλά καταδίκασε επανειλημμένα τους περιβόητους ρατσιστικούς, αντιεβραϊκούς νόμους που θεσπίστηκαν από τον δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι το 1938 και την περασμένη εβδομάδα είπε στο κοινοβούλιο ότι «ποτέ δεν ένιωσε συμπάθεια για τον φασισμό».

«Πάντα θεωρούσα τους (αντισημιτικούς) φυλετικούς νόμους του 1938 το χαμηλότερο σημείο της ιταλικής ιστορίας, μια ντροπή που θα σπιλώνει τον λαό μας για πάντα», είπε στο κοινοβούλιο.

Ο Μπινιάμι θα υπηρετήσει υπό τον ηγέτη του δεξιού κόμματος Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είναι υπουργός υποδομών και αναπληρωτής πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments