Διεθνή

Πούτιν: “Ευκολότερη” η συνεργασία με την Τουρκία – Δύσκολη με τους Ευρωπαίους

Πούτιν: “Ευκολότερη” η συνεργασία με την Τουρκία – Δύσκολη με τους Ευρωπαίους

Πηγή Φωτογραφίας: haberglobal

Χαρακτήρισε άνθρωπο του λόγου του τον Τούρκο πρόεδρο, σημειώνοντας πως ο κόμβος φυσικού αερίου στην Τουρκία μπορεί να δημιουργηθεί αρκετά γρήγορα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένας κόμβος φυσικού αερίου θα μπορούσε να δημιουργηθεί στην Τουρκία αρκετά γρήγορα και προέβλεψε ότι πολλοί πελάτες στην Ευρώπη θα ήθελαν να υπογράψουν συμβόλαια.

Ο Πούτιν πρότεινε, μία ιδέα με την οποία συμφωνεί και ενθαρρύνει ο Τούρκος πρόεδρος, την Τουρκία ως βάση για τις προμήθειες φυσικού αερίου νωρίτερα αυτό το μήνα μετά την καταστροφή των αγωγών Nord Stream κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, τον Σεπτέμβριο από εκρήξεις. 

Ο Πούτιν είπε ότι ήταν πολύ δύσκολο να συνεργαστεί άμεσα με Ευρωπαίους εμπορικούς εταίρους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προηγουμένως στράφηκε στη Ρωσία για περίπου το 40% των αναγκών της σε φυσικό αέριο, επιδιώκει να απογαλακτιστεί από τη ρωσική ενέργεια.

“Είναι ευκολότερο για εμάς να συνεργαστούμε με την Τουρκία. Ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι άνθρωπος του λόγου του… και είναι πιο εύκολο για εμάς να ελέγξουμε τη Μαύρη Θάλασσα”, είπε ο Πούτιν σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

“Αυτό είναι ένα αρκετά ρεαλιστικό έργο και μπορούμε να το κάνουμε αρκετά γρήγορα, και θα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να συνάψουν συμβόλαιο… Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί που το θέλουν”, είπε.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η ρωσική Gazprom είχε επιτραπεί να επιθεωρήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν όταν οι εκρήξεις έπληξαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream. Η Μόσχα κατηγόρησε το βρετανικό ναυτικό ως υπεύθυνο, μια κατηγορία που το Λονδίνο απέρριψε.

Η Σουηδία και η Δανία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τέσσερις διαρροές στο Nord Stream 1 και 2 προκλήθηκαν από εκρήξεις.

Ο Πούτιν είπε ότι οι εκρήξεις είχαν σκίσει έναν σωλήνα μήκους 40 μέτρων από το Nord Stream 1 και τον εκσφενδόνισαν στο Nord Stream 2, προκαλώντας ζημιές. Συνολικά υπήρξε ένα κενό 259 μέτρων στο Nord Stream 1, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments