Ελλάδα

Κυμπουρόπουλος: Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται για τον Αρμαγεδδώνα της ενεργειακής ακρίβειας

Κυμπουρόπουλος: Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται για τον Αρμαγεδδώνα της ενεργειακής ακρίβειας

Πηγή Φωτογραφίας: energyintel

Η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια, ταλανίζει τα νοικοκυριά, και το θέμα είναι να γίνει κάτι «πριν φτάσει ο κόμπος στο χτένι», όπως τόνισε ο  ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Με τις αποφάσεις για το πλαφόν στο φυσικό αέριο να έχουν παραπεμφθεί για τη νέα συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου, οι Ευρωπαίοι να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτης της ενεργειακής ακρίβειας.

Η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια, ταλανίζει τα νοικοκυριά, και το θέμα είναι να γίνει κάτι «πριν φτάσει ο κόμπος στο χτένι», όπως τόνισε, μιλώντας στο ΜEGA, ο  ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

«Είναι μία διαρκής συζήτηση που και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθούμε να βρούμε μία απάντηση. Η τελική απόφαση θα βγει από τα κράτη – μέλη από το συμβούλιο που θα γίνει. Αυτό που φοβάμαι είναι να μην παρθεί αυτή η απόφαση τελευταία στιγμή, όταν φτάσει ο «κόμπος στο χτένι», δηλαδή όταν οι πραγματικές χαμηλές θερμοκρασίες φτάσουν στην Ευρώπη», ανέφερε.

«Η ελληνική κυβέρνηση, από πολύ νωρίς, ακριβώς μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχε αναζητήσει αυτή την κοινή λύση. Έχουμε αργήσει πάρα πολύ, κι η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να ισοσταθμίσει αυτή την αδικία που έχει γίνει και την αύξηση των τιμών», πρόσθεσε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

«Έχουν γίνει κινήσεις για ισορρόπηση των τιμών»

«Ήδη μετά την έναρξη του καλαθιού του νοικοκυριού έχουν γίνει κινήσεις για ισορρόπηση των τιμών στην ενέργεια. Έχουν επιστρέψει 2,3 δισεκατομμύρια έχουν επιστρέψει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις»,

»Μπορεί στις 24 Νοεμβρίου να μην έχουν κάποια απόφαση για την ενεργειακή κρίση. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθει μία πιο συγκροτημένη και ολοκληρωμένη πρόταση», είπε συμπληρωματικά σχετικά με την ενεργειακή κρίση.

Για την ακρίβεια των προϊόντων στην Ευρώπη, ο κ. Κυμπουρόπουλος επεσήμανε πως, «είναι μία παγκόσμια συνθήκη, δεν είναι μία συνθήκη που υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Υπάρχει σε όλα τα κράτη. Προσπαθεί κάθε κράτος μέλος, με τις δικές του δυνάμεις να αντιμετωπίσει το φαινόμενο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments