Nέα της αγοράς

Amazon: Για πρώτη φορά από το 2020 «έπεσε» κάτω από το 1 τρισ. δολάρια η αξία της

Amazon: Για πρώτη φορά από το 2020 «έπεσε» κάτω από το 1 τρισ. δολάρια η αξία της

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου - NPR

Οι μετοχές της Amazon έχουν υποχωρήσει 19,74% κατά τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις.

Για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια η αξία κεφαλαιοποίησης της Amazon «έπεσε» κάτω από το 1 τρισ. δολάρια, «χτυπημένη» από τις ραγδαίες απώλειες στη μετοχή της.

Ο τίτλος του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου έχασε 5,5% στη συνεδρίαση της Τρίτης, ολοκληρώνοντας με χρηματιστηριακή αξία 987 δισ. δολαρίων. Αυτή ήταν η πρώτη φορά από τις 6 Απριλίου 2020 που η Amazon έκλεισε κάτω από το όριο του ενός τρισ. σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Οι μετοχές της Amazon έχουν υποχωρήσει 19,74% κατά τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις. Αυτή η πενθήμερη πτώση ήταν η χειρότερη απώλεια πέντε ημερών για την Amazon από τη βουτιά της κατά 22,03% την περίοδο που έληξε στις 20 Νοεμβρίου 2008.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει δεχθεί πρόσφατες πιέσεις αφού η τελευταία έκθεση αποτελεσμάτων της εταιρείας τόνισε μια επιβράδυνση στην αύξηση των εσόδων του AWS από το cloud-computing. Επιπλέον, η Amazon απογοήτευσε με το guidance που παρείχε για το εορταστικό τρίμηνο.

Ανάμεσα στις εταιρείες αξίας άνω των 200 δισ. δολαρίων, η Amazon είναι αυτή τη στιγμή πιο κοντά στο να δει τη μετοχή της να φτάνει στο χαμηλό της εποχής της πανδημίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments