Διεθνή

Καλίν: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να εγκρίνουν την πώληση F-16 στην Τουρκία σε δύο μήνες

Καλίν: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να εγκρίνουν την πώληση F-16 στην Τουρκία σε δύο μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: sde

Το συναίσθημα προς την Τουρκία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, αφού η Άγκυρα απέκτησε ρωσικά αμυντικά πυραυλικά συστήματα
Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η διαδικασία έγκρισης των ΗΠΑ για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, πηγαίνει καλά και μπορεί να ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών.

Η Τουρκία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Οκτώβριο του 2021 να αγοράσει 40 μαχητικά F-16 της Lockheed Martin Corp  και σχεδόν 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη της για να ενημερώσει την αεροπορία της μετά την κατάρρευση της αγοράς F-35.

Το CNN Turk επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό το βράδυ της Πέμπτης ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν καταβάλλει ειλικρινείς προσπάθειες για το θέμα.

«Δεν είναι πολύ εύκολο να δώσουμε μια σαφή πρόβλεψη, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ολοκληρωθεί η διαδικασία τους επόμενους ή δύο μήνες», φέρεται να είπε ο Καλίν όταν ρωτήθηκε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πουλούσαν F-16 στην Τουρκία.

«Όταν συμβεί αυτό, το πρόβλημα των F-16, τόσο ο εκσυγχρονισμός όσο και η αγορά νέων F-16, θα επιλυθεί».

Τον Σεπτέμβριο, ο Ερντογάν είπε ότι είχε λάβει «θετικά» σχόλια από δύο Αμερικανούς γερουσιαστές που συνάντησε στη Νέα Υόρκη σχετικά με την πιθανή υποστήριξή τους για την πώληση.

Το συναίσθημα προς την Τουρκία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, αφού η Άγκυρα απέκτησε ρωσικά αμυντικά πυραυλικά συστήματα, προκαλώντας κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments