Ελλάδα

Κακοκαιρία «EVA»: Το shelf cloud “χτυπά” στην Αθήνα – Που έχουν κλείσει οι δρόμοι

Κακοκαιρία «EVA»: Το shelf cloud “χτυπά” στην Αθήνα – Που έχουν κλείσει οι δρόμοι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η κακοκαιρία EVA βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στην Αττική, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να κλείσει δρόμους λόγω συσσώρευσης υδάτων

Η κακοκαιρία EVA βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στην Αττική, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να κλείσει δρόμους λόγω συσσώρευσης υδάτων. Οι δρόμοι που έχουν κλείσει αυτήν την ώρα λόγω της κακοκαιρίας βρίσκονται στον Πειραιά και στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας:

  • Στην Ακτή Μιαούλη και Μπότσαρη στον Πειραιά
  • Στην Ακτή Μουτσοπούλου και Γρηγορίου Λαμπράκη στο ρεύμα προς Καστέλλα
  • Στην οδό Ωκεανίδων από το ύψος της οδού Αβέρωφ στην Ελευσίνα.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ενώ θα γίνει και νέα σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και μπορεί να ηχήσουν ξανά τα μηνύματα του 112. Στο κέντρο της Αθήνας η βροχή είναι έντονη αλλά δεν έχει προς το παρόν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, αυτή τη στιγμή, στην πόλη μπαίνει ένα Shelf Cloud – δηλαδή, ένα σύννεφο στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους, το οποίο και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων. Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα.

Πού θα χτυπήσει η EVA τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το νέο, επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε σήμερα (6/11) η ΕΜΥ, έως και τις πρώτεςπρωινές ώρες της Δευτέρας (07/11) θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες  ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  • α) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-22) στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο
  • β) μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο
  • γ) μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη
  • δ) από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-22) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments