Διεθνή

OHE: Συστάσεις προς Μασκ – Twitter για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

OHE: Συστάσεις προς Μασκ – Twitter για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Όπως όλες οι εταιρείες, το Twitter πρέπει να κατανοήσει τις βλάβες που συνδέονται με την πλατφόρμα του και να λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή τους, δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τερκ προέτρεψε τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ να διασφαλίσει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα έχει κεντρικό ρόλο στο κοινωνικό δίκτυο, σε ανοιχτή επιστολή που εξέδωσε το Σάββατο (5/11).

«Όπως όλες οι εταιρείες, το Twitter πρέπει να κατανοήσει τις βλάβες που συνδέονται με την πλατφόρμα του και να λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Ο σεβασμός των κοινών μας ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να θέτει τις προστατευτικές “μπάρες” για τη χρήση και την εξέλιξη της πλατφόρμας. Εν ολίγοις, σας προτρέπω να διασφαλίσετε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έχουν κεντρικό ρόλο στη διαχείριση του Twitter υπό την ηγεσία σας», έγραψε ο Τερκ.

Twitter: Απολύσεις μέσω e-mail από τον Μασκ

Υπενθυμίζεται ότι μέσω ενός e-mail ο Έλον Μασκ ξεκίνησε να απολύει εργαζόμενους, με το οποίο τους ενημερώνει ότι θα βρίσκονται σε περίοδο «μη εργάσιμης ειδοποίησης».

Υπολογίζεται ότι περίπου 3.700 εργαζόμενοι (από τους 7.500 που εργάζονται συνολικά στην εταιρεία) θα χάσουν τη δουλειά τους μετά ωστόσο θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις απολαβές τους μέχρι και τον Φεβρουάριο λόγω των αυστηρών νόμων της Καλιφόρνια για το προσωπικό των επιχειρήσεων.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα βρίσκεστε σε μια περίοδο μη εργάσιμης ειδοποίησης και η πρόσβασή σας στα συστήματα του Twitter θα απενεργοποιηθεί», αναφέρει μεταξύ άλλων το προειδοποιητικό μέιλ που έλαβαν οι εργαζόμενοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments