Πολιτική

Λοβέρδος για Τζιτζικώστα: Η Τουρκία προσβάλλει τις ειρηνικές διεθνείς σχέσεις

Λοβέρδος για Τζιτζικώστα: Η Τουρκία προσβάλλει τις ειρηνικές διεθνείς σχέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε ανάρτησή του, τονίζει ότι η ενέργεια αυτή προσβάλλει τις ειρηνικές διεθνείς σχέσεις και καλεί την Τουρκία σε συμμόρφωση

Καταδίκασε απολύτως την πρωτοφανή κίνηση της Τουρκίας να απαγορεύσει την είσοδο στη Σμύρνη του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε ανάρτησή του, τονίζει ότι η ενέργεια αυτή προσβάλλει τις ειρηνικές διεθνείς σχέσεις και καλεί την Τουρκία σε συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες και παροχή εξηγήσεων χωρίς περιστροφές.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου

Απόλυτη καταδίκη της πρωτοφανούς τουρκικής κίνησης να απαγορευθεί η είσοδος του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη. Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει τις ειρηνικές διεθνείς σχέσεις. Η Τουρκία οφείλει συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες και παροχή εξηγήσεων χωρίς περιστροφές.

Η επιστροφή Τζιτζικώστα στην Ελλάδα – Με κυβερνητικό αεροσκάφος τον παρέλαβε ο Δένδιας

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στον οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος στην Τουρκία προκαλώντας θύελλα διπλωματικών αντιδράσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι  δικαιολογίες των τουρκικών αρχών ότι όλα έγιναν εξαιτίας «τεχνικού λάθος λόγω συνωνυμίας», κάθε άλλο παρά πειστικές φαντάζουν.

Υπενθυμίζεται πως όλα συνέβησαν όταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έφτασε στο λιμάνι της τουρκικής πόλης. Ο κ. Τζιτζικώστας ταξίδεψε το πρωί του Σαββάτου με τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη, προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM), ωστόσο λίγο μετά την άφιξή του κρατήθηκε σε ένα γραφείο από τις Αρχές, οι οποίες δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την περιπέτεια στη Σμύρνη, ο κ. Τζιτζικώστας βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ελλάδα, καθώς τον παρέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με το κυβερνητικό αεροσκάφος, από το αεροδρόμιο της Σμύρνης.

Πρόκειται για ισχυρό μήνυμα ενόχλησης από την ελληνική πλευρά για την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας, καθώς ο περιφερειάρχης αναμενόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα με πλοίο από τη Σμύρνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments