Πολιτική

Η επιστροφή Τζιτζικώστα στην Ελλάδα – Με κυβερνητικό αεροσκάφος τον παρέλαβε ο Δένδιας

Η επιστροφή Τζιτζικώστα στην Ελλάδα – Με κυβερνητικό αεροσκάφος τον παρέλαβε ο Δένδιας

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Οι  δικαιολογίες των τουρκικών αρχών ότι όλα έγιναν εξαιτίας «τεχνικού λάθος λόγω συνωνυμίας», κάθε άλλο παρά πειστικές φαντάζουν

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στον οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος στην Τουρκία προκαλώντας θύελλα διπλωματικών αντιδράσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι  δικαιολογίες των τουρκικών αρχών ότι όλα έγιναν εξαιτίας «τεχνικού λάθος λόγω συνωνυμίας», κάθε άλλο παρά πειστικές φαντάζουν.

Υπενθυμίζεται πως όλα συνέβησαν όταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έφτασε στο λιμάνι της τουρκικής πόλης. Ο κ. Τζιτζικώστας ταξίδεψε το πρωί του Σαββάτου με τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη, προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM), ωστόσο λίγο μετά την άφιξή του κρατήθηκε σε ένα γραφείο από τις Αρχές, οι οποίες δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα.

Με κυβερνητικό αεροσκάφος παρέλαβε τον Τζιτζικώστα από τη Σμύρνη ο Δένδιας

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την περιπέτεια στη Σμύρνη, ο κ. Τζιτζικώστας βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ελλάδα, καθώς τον παρέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με το κυβερνητικό αεροσκάφος, από το αεροδρόμιο της Σμύρνης.

Πρόκειται για ισχυρό μήνυμα ενόχλησης από την ελληνική πλευρά για την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας, καθώς ο περιφερειάρχης αναμενόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα με πλοίο από τη Σμύρνη.

«Λίγο πριν τη 01:00 χθες αργά το βράδυ προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με τον φίλο, Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τέλος καλό, όλα καλά» έγραψε στο Twitter ο κ. Τζιτζικώστας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments