Διεθνή

Μελόνι για τη Λιβύη: Συναντήθηκε με τον αλ Σίσι στην COP27

Μελόνι για τη Λιβύη: Συναντήθηκε με τον αλ Σίσι στην COP27
Το λιβυκό ζήτημα τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση της Τζόρτζια Μελόνι και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι 

Το λιβυκό ζήτημα τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση της Τζόρτζια Μελόνι και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Αίγυπτο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα COP27 που πραγματοποιείται στη Σαρμ Ελ Σέιχ

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου συναντήθηκε τη Δευτέρα με τη νέα Ιταλίδα πρωθυπουργό σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αιγυπτιακής Προεδρίας. Η Μελόνι ανέλαβε καθήκοντα τέλη Σεπτεμβρίου.

“Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια της Μεσογείου, κυρίως η υπόθεση της Λιβύης”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να εργαστούν για τη διατήρηση της ενότητας και της κυριαρχίας της Λιβύης και να ασκήσουν πιέσεις για τη διεξαγωγή προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών, τη διατήρηση των εθνικών λιβυκών θεσμών και την ενίσχυση του ρόλου των αρχών ασφαλείας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Αλ Σίσι χαιρέτισε την επίσκεψη της Ιταλίδας πρωθυπουργού και τη συμμετοχή της στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα, και τη συνεχάρη για άλλη μια φορά για την ανάληψη της θέσης της, εκφράζοντας την εκτίμησή του για το επίπεδο των διευρυμένων διμερών σχέσεων των δύο χωρών. Στο τραπέζι Καΐρου – Ρώμης βρέθηκε και το μεταναστευτικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments