Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Λαρεντζάκης και Βεζένκοβ έκαναν σόου

Ολυμπιακός: Λαρεντζάκης και Βεζένκοβ έκαναν σόου

Πηγή Φωτογραφίας: iEidiseis

Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι η Παρτιζάν είχε απουσίες και γι' αυτό δεν της άφησε περιθώρια για να πιστέψει στο διπλό.

Οι δύο εντός έδρας ήττες από Μονακό και Βαλένθια πόνεσαν τον Ολυμπιακό, που το βράδυ της Πέμπτης (10/11) στάθηκε ξανά στα πόδια του. Η συγκυρία ήταν ευνοϊκή, η Παρτίζαν μπήκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με εννέα, αλλά επί της ουσίας με μόλις έξι μπασκετμπολίστες και το τελικό 87-58 έδωσε στους Πειραιώτες αυτό που είχαν ανάγκη πριν από τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τη Μπάγερν Μονάχου (17/11) και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (22/11).

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

Στο 5-2 ανέβηκαν οι ερυθρόλευκοι (2-2 εντός και 3-0 εκτός έδρας) μετά από την 7η αγωνιστική της EuroLeague, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να κάνει πράγματα και θαύματα σε άμυνα κι επίθεση, να ξεσηκώνει τον κόσμο και να γίνεται για ακόμα μία φορά x-factor για την ομάδα του. Σλούκας σε εξαιρετική φόρμα, Βεζένκοβ οικονομικός και άριστος και στη δημιουργία, Παπανικολάου, Φαλ και Κάναν ακολούθησαν, σε μια βραδιά που ουδείς υστέρησε απ’ όσους αγωνίστηκαν.

Στο 3-4 έπεσαν οι Σέρβοι (2-1 εντός και 1-3 εκτός έδρας), που δεν είχαν τους διεθνείς Τριφούνοβιτς και Άντζουσιτς και τους τραυματίες Έξουμ, Σμάιλαγκιτς, Κοπρίβιτσα και Αβράμοβιτς. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πήγε σε ροτέισον έξι παικτών στο πρώτο μέρος, κατάλαβε ότι ήταν πολύ δύσκολο η ομάδα του Βελιγραδίου να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτό το ματς και παρά το γεγονός ότι ήταν έντονα επικριτικός, δεν μπορούσε να απαιτήσει το… θαύμα από τους αθλητές του. Αυτή ήταν η τρίτη πιο βαριά ήττα της καριέρας του στη διοργάνωση.

Σπουδαίοι οι Λαρεντζάκης και Βεζένκοβ, πραγματικά καταπληκτικοί, ωστόσο ο Κώστας Σλούκας ήταν ηγέτης απέναντι στον πρώην προπονητή του και συνέχισε τις μεγάλες εμφανίσεις. Σε 26 λεπτά σκόραρε 17 πόντους (3/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές) και μοίρασε 8 ασίστ, για να κάνει τη διαφορά και με το παραπάνω υπέρ της ομάδας του.Με 9/17 σουτ έκλεισε την πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός, 6/17 είχε η Παρτίζαν των δύο ασίστ και των δύο λαθών. Στο ημίχρονο οι Σέρβοι είχαν πάει σε ροτέισον μόλις έξι παικτών, με τον Νάναλι και τον Λεσόρ να έχουν γράψει 20:00. Στο τέλος της βραδιάς οι Πειραιώτες είχαν 59% στο δίποντο, 52% στο τρίποντο και διπλάσιες ασίστ από λάθη (24-11), με τον Ομπράντοβιτς να βλέπει ένα άσχημο 25% στο τρίποντο (5/20) και σχεδόν διπλάσια λάθη από τελικές πάσες (12-20). 18-11 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments