Διεθνή

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σύλληψη της ύποπτης

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σύλληψη της ύποπτης

Πηγή Φωτογραφίας: milliyet

Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες από τη σύλληψη μιας γυναίκας, που φέρεται να είναι η ύποπτη που άφησε τη βόμβα

 Η κυβέρνηση της Τουρκίας κατηγόρησε τους Κούρδους μαχητές τη Δευτέρα για την έκρηξη που σκότωσε έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους τρία παιδιά, στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης και είπε ότι η αστυνομία συνέλαβε 22 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου του ατόμου που τοποθέτησε τη βόμβα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες από τη σύλληψη μιας γυναίκας, που φέρεται να είναι η ύποπτη που άφησε τη βόμβα, και βίντεο από τη σύλληψή της.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε ότι η εντολή για τη βομβιστική επίθεση δόθηκε από το Κομπάνι, μια πόλη στη βόρεια Συρία, όπου οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει επιχειρήσεις κατά της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας τα τελευταία χρόνια.

Ο Σοϊλού πρόσθεσε ότι ο βομβιστής πέρασε από το Αφρίν, μια άλλη περιοχή στη βόρεια Συρία.

Έξι Τούρκοι πολίτες, δύο μέλη από τρεις οικογένειες, σκοτώθηκαν στην επίθεση. Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Πενήντα άνθρωποι πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την επίθεση της Κυριακής, η οποία πυροδότησε ανησυχίες ότι η Τουρκία θα μπορούσε να πληγεί από περισσότερους βομβαρδισμούς και επιθέσεις, όπως συνέβη από τα μέσα του 2015 έως το 2017.

Από τους τραυματίες την Κυριακή, δύο από τα πέντε άτομα  νοσηλεύονται στην εντατική νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε το γραφείο του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Ήταν μεταξύ των 31 τραυματιών που νοσηλεύονται ακόμα

Η Κωνσταντινούπολη έχει γίνει στόχος στο παρελθόν από Κούρδους, Ισλαμιστές και αριστερούς μαχητές. Ένα παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις έξω από γήπεδο ποδοσφαίρου της Κωνσταντινούπολης τον Δεκέμβριο του 2016 που σκότωσαν 38 άτομα και τραυμάτισαν 155.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments