Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: ”Πρωτάθλημα θα πάρουμε όλους θα τρελάνουμε” [vid]

Παναθηναϊκός: ”Πρωτάθλημα θα πάρουμε όλους θα τρελάνουμε” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: SPORT24

Η απόσταση μεγάλωσε, ο Παναθηναϊκός έχει ξεφύγει αρκετά αλλά το +8 από την ΑΕΚ και το +12 από τον Ολυμπιακό είναι μια ''φωτογραφία'' που δείχνει την εικόνα του πρώτου γύρου.

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που έλυσε και την δύσκολη εξίσωση του Ατρομήτου με το ποδόσφαιρο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έναν ονειρικό, μαγικό, μοναδικό πρώτο γύρο για το Τριφύλλι που πηγαίνει στη διακοπή ως το απόλυτο αφεντικό του πρωταθλήματος!Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν καταλαβαίνει από τίποτα! Ούτε από απουσίες (εκτός οι κορυφαίοι του εξτρέμ Αϊτόρ και Παλάσιος), ούτε από κούραση (τρίτο ματς σε μια εβδομάδα), ούτε από ”πούλμαν”! Αυτός ο μοναδικός, ο μαγικός, ο ονειρικός πρώτος γύρος έκλεισε όπως έπρεπε και όπως άξιζε στο Τριφύλλι. Με ακόμη μία νίκη, την δωδέκατη σε δεκατρία παιχνίδια σε μία γεμάτη χαρά και χαμόγελα Λεωφόρο να φωνάζει ”πρωτάθλημα θα πάρουμε όλους θα τρελάνουμε”, έχοντας παρακολουθήσει μία υψηλού επιπέδου λύση στην δύσκολη εξίσωση που είχε βάλει ο Ατρόμητος παίζοντας στο 1/3 του γηπέδου.

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

Μπορεί κάποιοι να απαιτούν από μία ομάδα να μπορεί να κάνει… δεκαπέντε κλασσικές ευκαιρίες σε αυτά τα ματς αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο στο ελληνικό πρωτάθλημα, από τις ομάδες που κατεβαίνουν στο χορτάρι μόνο για να ”καταστρέψουν”, στήνοντας το αμυντικό τους μπλοκ έξω από την περιοχή τους. Το ζητούμενο σε αυτά τα ματς είναι η υπομονή, το σχέδιο, η πίστη στο πλάνο, η αυτοπεποίθηση, εκείνες οι κομβικές επαφές σε μικρό χώρο που κάνουν την διαφορά, οι άμεσες επανακτήσεις.

Όσο η ώρα περνούσε και το 0-0 φώτιζε τον πίνακα του Απόστολος Νικολαϊδης, κάποιοι θα αγχώθηκαν, άλλοι θα χαίρονταν. Όταν, όμως, βλέπεις πάνω στο χορτάρι μία ομάδα να καταθέτει μία συγκλονιστική ηρεμία, να προσπαθεί από άκρα και άξονα να βρει το γκολ και να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να αλλάξει τρίτη πάσα σε όλο το παιχνίδι, τότε καταλαβαίνεις πως το πιο πιθανό να συμβεί, είναι το να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του Ατρομήτου. Έτσι κι έγινε.

Όταν οι ”πράσινοι” διαπίστωσαν πως από τα πλάγια δεν ”βγαίνει”, επέλεξαν τον άξονα και με έναν μαγικό συνδυασμό (Βέρμπιτς, Μπερνάρντ, Σπόραρ, Ιωαννίδης) και γρήγορες εναλλαγές έφτασαν στο ζητούμενο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας αντίπαλος κατέβηκε να παίξει τόσο κλειστά. Όπως δεν ήταν και η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός με τρομακτική υπομονή βρήκε το γκολ. Αυτό και μόνο, η ικανότητα να βρίσκει τις λύσεις σε τόσο δύσκολες αποστολές τον καθιστά ομαδάρα. Όπως λέει και ο πιο ωραίος ύμνος του κόσμου: ”χαίρεται η Ελλάδα που έχει τέτοια ομάδα, που της νίκης έχει πάντα τα κλειδιά”.

Όποιος μπορεί να το καταλάβει έχει καλώς, όποιος δεν μπορεί ας ρίξει ματιά στον βαθμολογικό πίνακα. Τι γράφει; Παναθηναϊκός 37, ΑΕΚ 29, Ολυμπιακός 25. Με νίκη στη Τούμπα, με νίκη επί της ΑΕΚ. Επαναλαμβάνουμε: 12 νίκες, 1 ισοπαλία. Εντάξει είμαστε; Εντάξει είμαστε και ας σταματήσει κάποια στιγμή η ποδοσφαιρική ”παπάτζα” για αυτή την ομάδα, γιατί είναι κρίμα. Θα αρχίζουν να αντιδρούν από μόνα τους τα πληκτρολόγια και τα μικρόφωνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments