Αθλητισμός

Ο Βρσάλικο και ο Μαρσέλο δεν πρόσφεραν κάτι αγωνιστικά στον Ολυμπιακό μέχρι σήμερα

Ο Βρσάλικο και ο Μαρσέλο δεν πρόσφεραν κάτι αγωνιστικά στον Ολυμπιακό μέχρι σήμερα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης του Σισέ, χωρίς να αποκλείεται να προκύψει πρόταση και για τον Μπα.

Ο Μίτσελ είχε δηλώσει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ότι θέλει να δουλέψει με 24 ποδοσφαιριστές συν τους τερματοφύλακες. Όμως, αυτό δεν συνέβη για πολλούς και διάφορους λόγους.

View this post on Instagram

A post shared by Marcelo Vieira (@marcelotwelve)

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση του α’ γύρου του πρωταθλήματος και του αποκλεισμού των ερυθρόλευκων από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ο Ισπανός τεχνικός δεν προτίθεται να κάνει εκπτώσεις σύμφωνα με το sports24.

Άλλωστε, ο 59χρονος προπονητής το ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ: “Θα υπάρξουν αλλαγές. Θα γίνει μείωση του ρόστερ και προτιμούμε και θέλουμε να δώσουμε χώρο στην Ακαδημία”.

Ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή στο έμψυχο δυναμικό της πρώτης ομάδας 38 ποδοσφαιριστές, χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται ο Καλογερόπουλος και ο Σαπουντζής που έχουν παίξει από ένα παιχνίδι, ούτε φυσικά ο Λαλά ο οποίος αποχώρησε πριν από δύο εβδομάδες.

Λαμβάνοντας υπόψη τις επιλογές του Μίτσελ στην ενδεκάδα και στις αποστολές των αγώνων τον ενάμιση μήνα που βρίσκεται στο ερυθρόλευκο πάγκο, υπάρχουν παίκτες που δεν υπολογίζονται, άλλοι που είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας και άλλοι που είναι μόνιμα στην κερκίδα.

Υπάρχουν δώδεκα ποδοσφαιριστές που αποτελούν τους αδύναμους κρίκους στο ρόστερ και για τους οποίους θα ληφθούν αποφάσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Ντε λα Φουέντε, ο Καμαρά και η ιδιαίτερη περίπτωση του Ουί Τζο

Για τον Ντε λα Φουέντε που μένει μόνιμα εκτός αποστολής, όλα δείχνουν πως θα γίνει διακοπή του δανεισμού του και θα επιστρέψει τον επόμενο μήνα στη Μαρσέιγ στην οποία ανήκουν τα δικαιώματά του. Ήδη, οι Γάλλοι αναφέρουν πως η Βαγιαδολίδ έχει δείξει πάλι ενδιαφέρον για τον Αμερικανό εξτρέμ.

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν έχει πείσει και είναι πιθανό να παραχωρηθεί δανεικός ή ακόμη και να πωληθεί. Ο Μαυριτανός βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, ενώ πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησαν σενάρια περί ενδιαφέροντος του Άρη.

Ο Ουί Τζο Χουάνγκ έχει απογοητεύσει με την εικόνα του και τις επιδόσεις του μέχρι σήμερα, μόνο που η δική του περίπτωση είναι ιδιαίτερη, καθώς έχει αγωνιστεί στην Μπορντό και στον Ολυμπιακό και δεν μπορεί να παίξει σε τρίτη ομάδα μέσα στην περίοδο, παρά μόνο σε συλλόγους σε άλλη ήπειρο τα πρωταθλήματα των οποίων ξεκινούν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Νοτιοκορεάτης σέντερ φορ ανήκει στη Νότιγχαμ Φόρεστ και παίζει δανεικός στην πειραϊκή ομάδα και η υπόθεσή του θα ξεκαθαρίσει μετά τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Τα δεδομένα για Βρσάλικο και Μαρσέλο

Ο Βρσάλικο δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τον περισσότερο καιρό μένει εκτός λόγω μυϊκών τραυματισμών παρά παίζει. Μόλις τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα (εκ των οποίων μόνο ένα 90λεπτο) και άλλα έξι ματς στην Ευρώπη χωρίς ασίστ, γκολ ή να έχει ξεχωρίσει σε κάποιο από αυτά, είναι πολύ λίγα για την αξία του και για τα δύο εκατομμύρια που έχει ετήσιο συμβόλαιο.

Ο Μαρσέλο στα τελευταία παιχνίδια ήταν διαρκώς εκτός επιλογών του Μίτσελ, ενώ σε όλο τον α΄ γύρο του πρωταθλήματος αγωνίστηκε συνολικά μόλις 40 λεπτά. Και έπαιξε τα διπλάσια (81΄) στην Ευρώπη.

Αυτά όμως είναι ελάχιστα για την αξία του Βραζιλιάνου αμυντικού, ο οποίος στους δυόμιση μήνες που βρίσκεται στον Ολυμπιακό δεν έδειξε σε κανένα σημείο να πλησιάζει στα επίπεδα φυσικής κατάστασης και ετοιμότητας που περίμεναν στο προπονητικό επιτελείο των ερυθρόλευκων. Για τον έμπειρο ποδοσφαιριστή φέρεται να έχουν δείξει ενδιαφέρον η Μπεσίκτας και ομάδες του MLS.

Ίσως τεθεί θέμα πώλησής του Σισέ

Ο Σισέ δεν αγωνίστηκε τις τελευταίες 40 μέρες, από το πρώτο ματς με την Καραμπάγκ στο Καραϊσκάκης (6/10) και έπειτα όπου έκανε λάθος που στοίχισε και αντικαταστάθηκε αμέσως και ίσως τεθεί θέμα πώλησής του. Οι εκπρόσωποί του φέρεται να έχουν δεχτεί κάποιες κρούσεις, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την παρουσία του με τη Σενεγάλη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο Μπα έπαιξε στα μισά παιχνίδια στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος και σε λιγότερα από τα μισά στην Ευρώπη, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν αποκλείεται να φτάσει στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ προσφορά για την πώλησή του. Ήδη, έχει υποχωρήσει στην ιεραρχία των στόπερ του Ολυμπιακού, μένοντας πίσω από τον Παπασταθόπουλο και τον Ντόη, κι ας μην ήταν διαθέσιμος ο συμπατριώτης του Σισέ.

Ο Κούντε έπαιξε στα παιχνίδια της Ευρώπης, αλλά ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει τον μουντιαλικό μέσο στο πρωτάθλημα, καθώς δεν τον έχει χρησιμοποιήσει ούτε σε ένα ματς. Ο Μίτσελ προτιμά να έχει τον Σαμασέκου και τον Μπουχαλάκη στον πάγκο, παρά τον Κούντε.

Ο Αγκιμπού Καμαρά μπήκε στο 89΄ στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, ενώ είχε να αγωνιστεί ένα μήνα, από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πάλι στο Καραϊσκάκης. Ο διεθνής επιθετικός από τη Γουινέα έχει παίξει ελάχιστα στο πρωτάθλημα, αλλά ψάχνει τη δεύτερη ευκαιρία από τον Ισπανό κόουτς.

Η απόφαση για Λάιντνερ και ο Κούτρης

Παράλληλα, θα χρειαστεί να παρθεί μία απόφαση για τον Λάιντνερ, ο οποίος δεν έχει παίξει ακόμη με την πρώτη ομάδα, παρά μόνο με τον Ολυμπιακό Β΄. Όσο για τον Κούτρη ετοιμάζει βαλίτσες για το εξωτερικό, αφού δεν είναι στα πλάνα του Μίτσελ.

Ερωτηματικό αποτελεί η υπόθεση του Ανδρούτσου, ο οποίος αρχικά στάλθηκε στην δεύτερη ομάδα, αλλά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα ο ερυθρόλευκος τεχνικός τον χρησιμοποίησε βασικό στους αγώνες με τη Ναντ και τον Λεβαδειακό.

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική σε ό,τι αφορά του δώδεκα παραπάνω ποδοσφαιριστές και ο Μίτσελ σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ολυμπιακού θα χρειαστεί να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις ενόψει του δεύτερου μισού της περιόδου.

Σίγουρα, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να αποχωρήσει διψήφιος αριθμός παικτών στα μέσα της σεζόν και σε μια μικρή χρονικά μεταγραφική περίοδο όπως η χειμερινή, αλλά ο Ισπανός έχει ζητήσει αποσυμφόρηση του ρόστερ προκειμένου να δουλέψει όπως θέλει στο Ρέντη.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως θα υπάρξει ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού με την απόκτηση ποδοσφαιριστών στην άμυνα και στην επίθεση.

Με πληροφορίες από  sports24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments