Διεθνή

Le Monde: «Επιθετικοί και βάρβαροι» τουρκικοί βομβαρδισμοί κατά των Κούρδων

Le Monde: «Επιθετικοί και βάρβαροι» τουρκικοί βομβαρδισμοί κατά των Κούρδων

Πηγή Φωτογραφίας: twitter T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Στους βομβαρδισμούς της Τουρκίας εναντίον Κούρδων, βομβαρδισμοί που συνεχίζονται αμείωτοι, αναφέρεται το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας.

«Ήρθε η ώρα του απολογισμού! Οι προδότες θα λογοδοτήσουν για τις προδοτικές τους επιθέσεις », έγραψε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στο Twitter Κυριακή, δείχνοντας μια φωτογραφία ενός αεροπλάνου που απογειώνεται για νυχτερινή επιδρομή χωρίς να προσδιορίζεται τοποθεσία. Η αεροπορική επιχείρηση, που ονομάστηκε «Ένοπλο νύχι» πραγματοποιήθηκε «σύμφωνα με τα δικαιώματα αυτοάμυνας που απορρέουν από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό την εξάλειψη τρομοκρατικών επιθέσεων από το βόρειο Ιράκ και τη Συρία, τη διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων και την εξάλειψη τρομοκρατία στην πηγή της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Περισσότερες από είκοσι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τον τουρκικό στρατό στις δύο επαρχίες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο και έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία. Ο βομβαρδισμός σκότωσε τουλάχιστον έξι μέλη του FDS και έξι στρατιώτες υπέρ του καθεστώτος, σύμφωνα με την OSDH.

Από την πλευρά τους, οι κουρδικές δυνάμεις δεν έχουν ανακοινώσει απώλειες στις τάξεις τους. Όμως ο κ. Shami επιβεβαίωσε ότι οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στόχευαν τοποθεσίες που ανήκουν στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στις επαρχίες Rakka και Hassaké (Βορειοανατολικά) και Aleppo (Βόρεια), προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς. Ο Ανώτατος Διοικητής των SDF Μαζλούμ Άμπντι επέκρινε επίσης τον «επιθετικό και βάρβαρο» βομβαρδισμό .

«Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί των περιοχών μας απειλούν ολόκληρη την περιοχή. Αυτός ο βομβαρδισμός δεν εξυπηρετεί κανένα κόμμα. Κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια μεγάλη καταστροφή. Αν ξεσπάσει πόλεμος, θα επηρεαστούν όλοι », έγραψε στο Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments