Πολιτική

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Χωρίς κανένα στοιχείο οι ισχυρισμοί

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Χωρίς κανένα στοιχείο οι ισχυρισμοί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Απάντηση αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Απάντηση αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπουργοί, δημοσιογράφοι και άλλοι παρακολουθούνταν ταυτόχρονα από ΕΥΠ και Predator, ενώ στην υπόθεση των παρακολουθήσεων εμπλέκονται και ξένοι πράκτορες. Στα άτομα που παρακολουθούνταν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αναφέρονται τα ονόματα των Κωστή Χατζηδάκη, Αλέξη Παπαχελά, Γιώργου Κύρτσου, Αλέξανδρου Διακόπουλου και Αριστείδη Αλεξόπουλου.

Στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου κάνει λόγο για «μυθιστορήματα διανθισμένα με ιστορίες κατασκόπων», για «ευφάνταστους ισχυρισμούς χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο και τεκμήριο» και σημειώνει πως «η Δικαιοσύνη θα δώσει οριστικές απαντήσεις».

Επιπλέον, τονίζει ότι η κυβέρνηση συνδράμει ενεργά την έρευνα της Δικαιοσύνης ενώ επιτίθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βραχίονές του έχουν αποφασίσει να πορευτούν έως τις εκλογές με όπλα την τοξικότητα και τη συκοφαντία, αφού δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό και χρήσιμο να εισφέρουν στον τόπο και την κοινωνία».

Όλη η ανακοίνωση του κ. Οικονόμου

«Με πρωτοστάτη τον κ. Βαξεβάνη -ο οποίος έχει ως αρχή του πως οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί είναι πραγματικό- εξακολουθεί η σε συνέχειες δημοσίευση στον Τύπο διαφόρων μυθιστορημάτων γύρω από την υπόθεση των λογισμικών παρακολούθησης και των επισυνδέσεων…

Για άλλη μια εβδομάδα αναπτύσσονται ευφάνταστοι ισχυρισμοί, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο και τεκμήριο. Αυτή την εβδομάδα τα μυθιστορήματα είναι διανθισμένα και με «ιστορίες κατασκόπων», οι οποίοι, αφού προηγουμένως επηρέασαν τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, στη συνέχεια, ούτε λίγο ούτε πολύ, οδήγησαν σχεδόν με το ζόρι τον κ. Τσίπρα σε κότερο, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, προκειμένου να τον φωτογραφήσουν.

Σταθερή θέση μας είναι ότι πολιτικά δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό και επικίνδυνο από τη φαντασία που δεν στηρίζεται σε κανένα τεκμήριο. Ειδικά από τη στιγμή που στο σκοτάδι η φαντασία είναι πιο ζωηρή από ό,τι στο άπλετο φως.

Η διερεύνηση όλων των ισχυρισμών και των εξιστορήσεων που δημοσιεύονται είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης, η οποία και θα δώσει οριστικές απαντήσεις για τη δράση των λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα, από την αρχική τους εμφάνιση και όχι μόνο για μια περιορισμένη χρονικά περίοδο.

Εξαρχής συνδράμουμε ενεργά την έρευνα της Δικαιοσύνης, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Πόσω μάλλον, αφού βασικός στόχος αυτών των λογισμικών φέρεται πως ήταν διαχρονικά στελέχη της παράταξής μας και της Κυβέρνησής μας, αλλά και ο Πρωθυπουργός. Παράλληλα, οχυρώνουμε θεσμικά την Πολιτεία και το πολιτικό σύστημα με τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βραχίονές του έχουν αποφασίσει να πορευτούν έως τις εκλογές με όπλα την τοξικότητα και τη συκοφαντία, αφού δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό και χρήσιμο να εισφέρουν στον τόπο και την κοινωνία.

Η Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και παραμένει προσηλωμένη στην παραγωγή έργου για την προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών από τη διεθνή ακρίβεια, τη διασφάλιση της Πατρίδας από έξωθεν επιβουλές και τη θεσμική θωράκιση του κράτους μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments