Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη
Άκυρη η ειδοποίηση για τσουνάμι - Τι λέει ο καθηγητής Λέκκας

Ισχυρός σεισμός 5,5 Ρίχτερ «ξύπνησε» την Κρήτη τα ξημερώματα της Δευτέρας  με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στο Αιγαίο Πέλαγος, ωστόσο έγινε αισθητός στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός 5,5 Ρίχτερ σημειώθηκε 63 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσσου, όμως έγινε αισθητός και στην Κρήτη. Το εστιακό βάθος της δόνησης καταγράφεται στα 46,9 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, μπορεί ο σεισμός να «ξύπνησε» το νησί λίγο μετά τη 01:25 επειδή είχε μεγάλη διάρκεια αλλά δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές. Από τον σεισμό ξύπνησαν και οι κάτοικοι της Καρπάθου, της Κάσσου και της Ρόδου.

Λέκκας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – Άκυρη η προειδοποίηση για τσουνάμι

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, ανέβασε το μέγεθος του σεισμού στα 5,6 Ρίχτερ μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, ο σεισμός αυτός εντάσσεται στην οπισθοχώρα του ελληνικού τόξου και κύριο χαρακτηριστικό του ήταν το μεγάλο βάθος της τάξης των 80 χλμ. Παρ όλα αυτά έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη ακτίνα στην επιφάνεια.

Εξήγησε ότι αυτοί οι σεισμοί δεν έχουν πλούσια μετασεισμική ακολουθία και δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα. Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει σημαντική συνέχεια και ότι έχουν σημειωθεί μόνο δύο μικροί μετασεισμοί.

Όσον αφορά στην έκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι, εξήγησε ότι υπήρξε αυτή η πιθανότητα και ότι αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί εξ αρχή, γι αυτό και εκδόθηκε σήμα. «Δεν υπάρχει πλέον περίπτωση για τσουνάμι, γι αυτό και ακυρώνεται η προειδοποίηση. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» τόνισε ο κ. Λέκκας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments