Διεθνή

Dua Lipa: Πήρε την αλβανική υπηκοότητα

Dua Lipa: Πήρε την αλβανική υπηκοότητα

Πηγή Φωτογραφίας: abcnews.al

Για τον ρόλο της καλλιτέχνιδας στη διάδοση της φήμης των Αλβανών διεθνώς μέσω της μουσικής της

Ο πρόεδρος της Αλβανίας έδωσε υπηκοότητα στη Βρετανίδα ποπ σταρ, αλβανικής καταγωγής, Dua Lipa για τον ρόλο της καλλιτέχνιδας στη διάδοση της φήμης των Αλβανών διεθνώς μέσω της μουσικής της.

Ο Πρόεδρος Bajram Begaj είπε την Κυριακή ότι η Lipa έλαβε υπηκοότητα ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Ο Begaj είπε ότι το θεωρούσε τιμή να το κάνει, επειδή η Lipa έκανε διάσημους τους Αλβανούς σε όλο τον κόσμο.

«Θα είμαι και εγώ Αλβανίδα με χαρτιά», είπε η δημοφιλής τραγουδίστρια πριν δώσει τον όρκο της υπηκοότητας στο δημαρχείο των Τιράνων.

Η Lipa γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από γονείς μετανάστες Αλβανούς από το Κοσσυφοπέδιο.

Η Λίπα, η οποία ξεκίνησε να τραγουδά σε ηλικία πέντε ετών, επηρεάστηκε μουσικά από τον πατέρα της, πρώην τραγουδιστή και κιθαρίστα ροκ συγκροτήματος. Άρχισε να δημοσιεύει τα τραγούδια της στο YouTube όταν ήταν 14 ετών. Το πρώτο άλμπουμ της κυκλοφόρησε το 2017. Το 2019 κέρδισε το βραβείο Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη.

Μαζί με τον πατέρα της, ίδρυσε το Ίδρυμα Sunny Hill το 2016 για να συγκεντρώσει κεφάλαια με ετήσιες συναυλίες που πραγματοποιούνται στην πατρίδα της στο Κοσσυφοπέδιο για να βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

«Είναι μια απερίγραπτη μεγάλη χαρά με τέτοια αποδοχή, αγάπη και τα πάντα», είπε η Lipa, η οποία στη συνέχεια έβγαλε φωτογραφία διαβατηρίου, έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα και υπέγραψε αίτηση για ταυτότητα και διαβατήριο.

Η Lipa θα ολοκληρώσει την ετήσια περιοδεία συναυλιών της στην κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη των Τιράνων τη Δευτέρα για να τιμήσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments