Τεχνολογία

Ιρλανδία: Πρόστιμo που φτάνει τα 265 εκατ. ευρώ επέβαλε η κυβέρνηση στη Meta

Ιρλανδία: Πρόστιμo που φτάνει τα 265 εκατ. ευρώ επέβαλε η κυβέρνηση στη Meta

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου - Reuters

Συνολικά στη μητρική εταιρεία των Facebook και Instagram έχουν επιβληθεί πρόστιμα που προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ

Πρόστιμo που φτάνει τα 265 εκατ. ευρώ επέβαλε σήμερα η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ιρλανδίας στη Meta, με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη χώρα στη μητρική εταιρεία των Facebook και Instagram, να προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

Με την επιβολή της χρηματικής αυτής ποινής τερματίζεται μια έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του περασμένου έτους και συνδέεται με την ανακάλυψη μιας δέσμης προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook (533 εκατ. χρήστες του Facebook και του Instagram) τα οποία βρέθηκαν διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Η Meta βρισκόταν τακτικά στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών προστασίας της ιδιωτικής ζωής παγκοσμίως, με τον επόπτη προσωπικών δεδομένων της Ιρλανδίας να αναλαμβάνει συχνά την «ηγεσία» για την Ευρώπη καθώς τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην ΕΕ βρίσκονται στο Δουβλίνο.

Η «διαρροή» του 2019

Τα προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών σε 106 χώρες, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, τοποθεσιών και ορισμένων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημοσιεύτηκαν σε φόρουμ το 2019. Το Facebook διόρθωσε στη συνέχεια την ευπάθεια σε αυτό το χαρακτηριστικό, όπου τα δεδομένα μπορούσαν να συλλεχθούν από εξωτερικά μέρη μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται scraping.

Η Meta είπε ότι εξετάζει προσεκτικά την απόφαση και «η προστασία του απορρήτου και της ασφάλειας των δεδομένων των ανθρώπων είναι θεμελιώδης για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments