Διεθνή

ΗΠΑ: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: AP

Οι ρωσικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας έχουν αφήσει εκατομμύρια κατοίκους αποκλεισμένους και χωρίς θερμότητα

Την παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας 53 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ για την ενίσχυση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα προβλήματα ενόψει του χειμώνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα παράσχουν 53 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουν την αγορά του εξοπλισμού του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, για να βοηθήσουν το Κίεβο να αντιμετωπίσει τις ρωσικές επιθέσεις με στόχο την ενεργειακή του υποδομή.

Οι ρωσικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας έχουν αφήσει εκατομμύρια κατοίκους αποκλεισμένους και χωρίς θερμότητα.

«Αυτός ο εξοπλισμός θα σταλεί γρήγορα στην Ουκρανία για να βοηθήσει τους Ουκρανούς να ξεπεράσουν τον χειμώνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι το πακέτο βοήθειας θα περιλαμβάνει την παράδοση μετασχηματιστών διανομής ρεύματος, διακόπτες κυκλώματος και άλλου εξοπλισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι από τον Οκτώβριο, η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επιθέσεις στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και στις υποδομές θέρμανσης της Ουκρανίας. Το Κίεβο, το οποίο αντιμετωπίζει τη ρωσική κατοχή από τα τέλη Φεβρουαρίου, θεωρεί τις επιθέσεις σκόπιμες επιθέσεις εναντίον αμάχων και υποστηρίζει ανοιχτά ότι είναι εγκλήματα πολέμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments