Αθλητισμός

Ζίβκοβιτς: «Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι και να νικήσουμε»

Ζίβκοβιτς: «Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι και να νικήσουμε»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς ως δεξιός μπακ χαφ κάνει… παπάδες στο Μουντιάλ και δείχνει το πολύπλευρο ταλέντο χρησιμοποιούμενος σε μία θέση που δεν τον έχουμε συνηθίσει στον ΠΑΟΚ

Ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς ως δεξιός μπακ χαφ κάνει… παπάδες στο Μουντιάλ και δείχνει το πολύπλευρο ταλέντο χρησιμοποιούμενος σε μία θέση που δεν τον έχουμε συνηθίσει στον ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου τον έβαλε έστω για λίγο με Λεβαδειακό εκτός και Αστέρα εντός αριστερό μπακ και ο Ζίφκοβιτς φάνηκε ότι δεν το “έχει” αμυντικά, τα έκανε μαντάρα, αποτελώντας πηγή κινδύνων, αφού λίγο έλειψε να κάνει πέναλτι στη Λειβαδιά, παράβαση την οποία τελικά δεν απέφυγε με τον Αστέρα στη Τούμπα στο πρώτο μαρκάρισμά του μέσα στην περιοχή!

Μάλλον, του βρήκε την θέση που του ταιριάζει ο Στόικοβιτς. Τουλάχιστον σε τόσο υψηλό επίπεδο, γιατί είναι εντελώς διαφορετικές φυσικά οι απαιτήσεις στο Μουντιάλ από το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν αποκλείεται παρόλα αυτά να βάζει και σε ιδέες τον Λουτσέσκου.

View this post on Instagram

A post shared by Andrija Zivkovic 17 (@zivkovic17)

Στο δεξιό άκρο της άμυνας ως μπακ χαφ, που παίζει όλη την πλευρά, ο Ζίφκοβιτς ήταν καταπληκτικός στους δύο πρώτους αγώνες της Σερβίας στο Μουντιάλ. Στο ματς με την Βραζιλία ήταν “βδέλλα” πάνω στον Βινίσιους και δεν είναι τυχαίο ότι μόλις έγινε αλλαγή στο 57΄ και πήρε την θέση του ο Ράντονιτς πήρε τα πάνω του ο Βινίσιους και ουσιαστικά δημιούργησε τα δύο γκολ της Βραζιλίας που της έδωσαν και την νίκη. Στο 3-3 της Σερβίας με το Καμερούν πάλι ήταν εξαιρετικός ως βασικός δεξιός μπακ χαφ μέχρι το 78΄ που βγήκε αλλαγή, έχοντας προλάβει να κάνει και τις δύο ασίστ για το δεύτερο και τρίτο γκολ του Μίτροβιτς.

“Πασαρέλα” είναι για τον Ζίφκοβιτς το Μουντιάλ στο Κατάρ και ειδικά αν τυχόν περάσει η Σερβία στην επόμενη φάση δεν αποκλείεται να έρθει και καμία – μπορεί και πολύ – δελεαστική πρόταση για την αγορά του από ομάδα της Ευρώπης ή της Ασίας. Σ’ αυτή την περίπτωση δύσκολα μπορείς να πεις “όχι”, ιδίως αν η πρόταση κινείται σε μεγάλα νούμερα.

Γιατί ο Ζίφκοβιτς είναι 26 στα 27, μπορεί να μην υπάρξει άλλη τέτοια ευκαιρία στην καριέρα του να πιάσει λίμιτ απ η αξία του, ενώ από την στιγμή που καθιερώθηκε ο Κωνσταντέλιας αριστερά και επανέρχεται ο Νάρεϊ δεξιά είναι καλλυμένος ο Λουτσέσκου στα άκρα. Τουλάχιστον σε επίπεδο βασικών, για μπακ απ κάπως θα τα μπαλώσει, είτε με τον Ελ Καντουρί που έχει παίξει πολλές φορές στα άκρα, είτε με μεταγραφή, είτε με προώθηση παίκτη από την δεύτερη ομάδα, που έχει πολλά ταλέντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments