Διεθνή

DW: Γερμανίδα βουλευτής – Απολύτως απαράδεκτη η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας

DW: Γερμανίδα βουλευτής  –  Απολύτως απαράδεκτη η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ως «απολύτως απαράδεκτη» βρίσκει η Γερμανίδα βουλευτής Λίζα Μπάντουμ την προσπάθεια της Τουρκίας να προβαίνει σε αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην Deutsche Welle.

Αυτό που κάνει η Τουρκία είναι απολύτως απαράδεκτο και δυστυχώς όχι κάτι νέο, το να αμφισβητεί δηλαδή σύνορα ο Ερντογάν. Όμως τώρα γίνεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και γι’ αυτόν το λόγο είναι σημαντικό το γεγονός ότι η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κατέστησε σαφές ότι η ελληνική εδαφική κυριαρχία πρέπει να διατηρηθεί στο ακέραιο. Είναι αυτονόητο, όμως ο Ερντογάν το τραβάει στα άκρα, έτσι ώστε να πρέπει να ξεκαθαριστεί ξανά» υπογραμμίζει η Λίζα Μπάντουμ.

Η ίδια βλέπει πάντως αχνές ελπίδες προσέγγισης των δύο χωρών μόνο σε επίπεδο λαών, διότι, όπως το βίωσε και η ίδια στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά στοιχεία που ενώνουν Έλληνες με Τούρκους. Ως θετικό παράδειγμα αναφέρει μάλιστα τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης-Θεσσαλονίκης, τις στενές τουριστικές επαφές των δύο χωρών αλλά και τις κοινές ρίζες των λαών, παρά την πολύ δύσκολη κοινή ιστορία τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments