Διεθνή

Βρετανία: Κυρώσεις σε 22 Ρώσους αξιωματούχους

Βρετανία: Κυρώσεις σε 22 Ρώσους αξιωματούχους

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS

Συμπεριλαμβανομένου του Ντένις Μαντουρόφ, του αναπληρωτή πρωθυπουργού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις προμήθειες εξοπλισμού των στρατευμάτων

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε νέο γύρο κυρώσεων κατά 22 Ρώσων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις συμμετείχαν στη στρατολόγηση εγκληματιών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία .

Ο Τζέιμς Κλέβερλι, ο υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε την Τετάρτη ότι το τμήμα του θα στοχεύσει μια νέα ομάδα αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του Ντένις Μαντουρόφ, του αναπληρωτή πρωθυπουργού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις προμήθειες εξοπλισμού των στρατευμάτων.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι ενώνονται με περισσότερους από 1.000 άλλους, συμπεριλαμβανομένων 120 που έχει επιβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, ανάμεσά τους ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι FC.

O Κλέβερλι είπε: «Η απόφαση του ρωσικού καθεστώτος να κινητοποιήσει εν μέρει Ρώσους πολίτες ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια να συντρίψει τους γενναίους Ουκρανούς που υπερασπίζονται το έδαφός τους. Έχει αποτύχει.

«Σήμερα έχουμε επιβάλει κυρώσεις σε άτομα που επέβαλαν αυτή τη στράτευση, στέλνοντας χιλιάδες Ρώσους πολίτες να πολεμήσουν στον παράνομο και αποτρόπαιο πόλεμο του Πούτιν. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τόσο κυρώσεις όσο και στρατιωτική βοήθεια για να στηρίξει την Ουκρανία στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της».

Μεταξύ εκείνων που στοχοποιούνται από τις κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ο Arkady Gostev, ο επικεφαλής του ρωσικού σωφρονιστικού συστήματος, ο οποίος επισημάνθηκε ειδικά για την υποστήριξη της στρατολόγησης εγκληματιών στη διαβόητη ομάδα μισθοφόρων Wagner.

Ο Ντμίτρι Μπεζρούκιχ, επικεφαλής της σωφρονιστικής υπηρεσίας στην περιοχή του Ροστόφ. Ο Όμιλος Wagner φέρεται να έχει στρατολογήσει σε μεγάλο βαθμό από το Ροστόφ, το οποίο το Φόρεϊν Όφις αποκάλεσε «κόμβο στρατολόγησης» της ομάδας.

Στη λίστα περιλαμβάνονταν και άλλοι αξιωματούχοι του Ροστόφ, συμπεριλαμβανομένου του Αντρέι Μπούροφ, του επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της περιοχής.

Η ανακοίνωση έγινε την επομένη της επίσκεψης της Ολένα Ζελένσκα της πρώτη κυρία της Ουκρανίας, η οποία απευθύνθηκε στους βουλευτές στο Westminster, καλώντας τους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την πολεμική προσπάθεια της χώρας της. 

Συνέκρινε την εμπειρία της Ουκρανίας τον περασμένο χρόνο με αυτό που πέρασε η Βρετανία κατά τη διάρκεια του blitz, λέγοντας: «Οι Ουκρανοί περνούν έναν τρόμο που θα έχει απήχηση σε εσάς. Ακούμε καθημερινά σειρήνες αεροπορικών επιδρομών, οι οποίες είναι πανομοιότυπες με αυτές των προηγούμενων βρετανικών γενεών».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έγραψε: «Δεν έχουμε πρόθεση να το σχολιάσουμε αυτό. Φανταστείτε να σχολιάσουμε κάθε κύρωση που επιβλήθηκε εναντίον μας!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments